81442375_2437480339852394_2690566014717919232_n

Studio Start neemt intrek in Galerij Dessers

LEUVEN – Na het vertrek van Kunstgalerij Dessers (naar Hasselt), in september vorig jaar, stond het pand op de hoek van de Naamsestraat en de Lakenweversstraat in Leuven leeg. Daar is met de komst van Studio Start verandering in gekomen. Studio Start is een ruimte waar ondernemende studenten en startups terechtkunnen voor onder andere inspiratie en hulp. 

Studio Start is een infopunt, flexplek en pop-upruimte die dankzij de samenwerking van KU Leuven en de stad Leuven is tot stand gekomen. Ook de Leuvense Jonge Ondernemers, kortweg LE(J)ON, hebben er onderdak gevonden. “Met Studio Start helpen we mensen die de ondernemersmicrobe voelen kriebelen”, zegt schepen van Economie Lalynn Wadera (SP.A) bij de collega’s van Het Nieuwsblad. “We reiken hen alle tools aan die ze nodig hebben. Ze krijgen advies van ervaren coaches, ontmoeten andere ondernemers en krijgen de ruimte om hun idee uit te testen. De studio wordt voor hen een plek waar hun idee kan ontstaan, kan groeien en supporters krijgt.”

Inspiratieplek 

Studio Start wordt opengesteld als pop-up en biedt dus een flexibele werkruimte aan starters: een ideale plek om te werken, te netwerken en te leren van professionals. “Start-ups moeten vaak het hoofd bieden aan dezelfde of gelijkaardige uitdagingen”, zegt Tine Van Lommel, coördinator van KU Leuven Kick, de one stop shop voor studenten, onderzoekers, professoren en alumni van de KU Leuven voor alle vragen rond ondernemerschap en ondernemingszin. “In Studio Start brengen we startende ondernemers samen. Ze kunnen er van elkaar leren en een beroep doen op de jarenlange expertise die KU Leuven heeft met start-ups en ondernemerschap.”

Zituur experts 

Tijdens de openingsuren is er mogelijkheid tot flexwerken of het inwinnen van informatie en advies. Op de website staat vermeld wanneer welke experten aanwezig zijn in Studio Start. Zo heeft horecacoach Evert Thys er een wekelijks zituur en zijn ook andere experten van de stad en KU Leuven afwisselend aanwezig. ’s Avonds kan Studio Start worden afgehuurd voor het organiseren van inspirerende activiteiten, workshops, lezingen of vergaderingen met de focus op ondernemerschap. Open van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur.

Bron: Het Nieuwsblad.