KE-Bussen

Investeringsmaatschappij helpt foto-en videospecialist hogerop

MACHELEN/DILBEEK – Investeringsmaatschappij Vendis Capital, met hoofdzetel in Machelen, helpt als aandeelhouder het Nederlandse Kamera Express uit te bouwen tot Europees leider in onder andere de foto-en videomarkt. Na de overname van Foto Konijnenberg, eind 2018, heeft Kamera Express nu ook Budgetcam, de marktleider in verhuur van foto- en videoapparatuur in Nederland, en Profotonet, een producent van hoogwaardige prints, overgenomen. Kamera Express heeft in onze provincie een fysieke winkel in Dilbeek.

Kamera Express is al meer dan 20 jaar dé foto-en videospecialist van de Benelux en meer recentelijk Europa. Kamera Express zet in op een breed assortiment en een state-of-the-art dienstverlening tegen de laagste prijzen. Naast hardware bestaat het aanbod ook uit verschillende aanpalende producten en diensten, zoals onder andere verzekeringen, trainingen en reizen. Doel is daarbij om met dit aanbod zowel professionele klanten als hobbyisten zo goed en volledig mogelijk van dienst te zijn en daarmee de positie als dé specialist in foto en video te versterken.

Verhuur en hoogwaardige prints

Het bedrijf heeft zich daarbij ontwikkeld van een retailer naar een volwaardig consumenten platform dat informatie, producten, services en een community biedt aan haar doelgroep. Het platform omvat onder meer webshops en 24 fysieke winkels (onder andere in Dilbeek) in 10 Europese landen. Als onderdeel van deze strategie is met de overnames van Budgetcam en Profotonet het platform verder versterkt met verhuur van foto en videomateriaal en hoogwaardige prints.

Over Vendis Capital

Vendis Capital werd opgericht in 2009 en is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich volledig toespitst op de Europese consumentenmarkt. In partnership met ervaren ondernemers en managers richt Vendis zich op kleine en middelgrote ondernemingen die goed gepositioneerd zijn voor waarde-creërende groei of transformatie. Vendis investeert in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en in de Scandinavische landen.