DIEST – Iets minder dan een jaar na de sluiting heropende restaurant De Groene Munt aan de Veemarkt in Diest recent de deuren. Zaakvoerder Kim Claes (44) wil het voortaan anders aanpakken.
In 2004 startte Kim Claes zijn restaurant De Groene Munt om 14 jaar later de deuren te sluiten. “Ik had er even genoeg van. Nooit nog zou ik iets met horeca gaan doen. Maar je ziet maar. Nauwelijks een jaar later ben ik herbegonnen. In het begin is die massa vrije tijd plezant maar op de duur sloeg de verveling toe. Op een bepaald moment heb ik dan beslist om te herbeginnen maar dan wel op een andere manier. We willen een hoge kwaliteit blijven aanbieden maar dat heeft z’n consequenties voor het aantal gasten die we kunnen verwelkomen”, vertelt Kim.
Minder couverts per dag
De Groene Munt zal voortaan nog op donderdag-, vrijdag-en zaterdagavond geopend zijn. Ook op zondagmiddag is er een service. “Op de andere dagen zijn reservaties vanaf 15 personen nog mogelijk”, klinkt het. Om de uitbating beheersbaar te houden besliste Claes het aantal couverts te beperken tot 20 per dag (vroeger 35 couverts) en werd de menu beperkt. Claes en zijn team past de principes van slow cooking toe.
Seizoensgebonden gerechten
Chef-kok Erik Dooreman bereidt in een exquis kader seizoensgebonden Belgische en Franse gerechten op een gastronomisch niveau. De wijnkaart kleurt Frans, Spaans en Italiaans. De Groene Munt was voor de sluiting vermeld in de Gault&Millau en de Michelin (twee vorken). “Het is altijd leuk dat je daarin vermeld wordt”, besluit Claes.