blog-ambassadors

Swimtraxx One brengt zwemsport in stroomversnelling

LEUVEN – De Leuvense startup Swimtraxx heeft dinsdag de Swimtraxx One gepresenteerd, een hoogtechnologisch apparaat dat alle belangrijke parameters tijdens het zwemmen volgt. Met de Swimtraxx One willen de initiatiefnemers de zwemwereld veroveren. 

De Swimtraxx One volgt alle belangrijke parameters tijdens het zwemmen, zoals rondetijden, slagfrequenties, ademhalingspatronen en hartslag. Het systeem klikt op de zwembril en kan de informatie onmiddellijk naar een tablet verzenden. Met Swimtraxx One hoeven coaches zich tijdens een training niet meer zoveel te concentreren op hun chronometer. “Het is een echte revolutie”, zegt oprichter Jeroen Lecoutere van Swimtraxx. “Het systeem kan ook trainingen opslaan, zodat deze later kunnen worden gedownload en bekeken via een mobiele app. Zwemtrainingen
kunnen worden geanalyseerd en gevolgd tot het grootste detail ooit bereikt.”

Klein en comfortabel

Lecoutere en collega’s hebben zelf een zwemachtergrond. “Een van de meest voorkomende feedback die we kregen over bestaande zwemtrackers is dat ze niet comfortabel zijn en geen waardevolle inzichten bieden voor atleten en coaches”, luidt het.  “Daarom hebben we veel aandacht besteed aan onderzoek over hoe je de Swimtraxx One zo klein en zo comfortabel mogelijk kunt maken. We hebben prioriteit gegeven aan de bruikbaarheid van zowel het apparaat als de app, zodat zwemmers en hun coaches hun trainingen tijdens en na het zwemmen kunnen volgen. De feedback tot nu toe was unaniem positief. We zijn enorm trots op het resultaat.”

Heemskerk/Timmers 

De startup geniet de steun van Olympische medaillewinnaars Femke Heemskerk en Pieter Timmers. “Het zijn de kleine dingen die van vitaal belang zijn. Kleine dingen maken grote dingen mogelijk”, deelt Olympisch zwemkampioene Heemskerk, “ Het apparaat is erg klein en zal me helpen meer informatie te krijgen over hoe ik train en over welke details ik kan verbeteren. Daarom werd ik ambassadeur van Swimtraxx. “ Swimtraxx One is momenteel beschikbaar als een pre-order op swimtraxx.com.

Introductie zwemwereld 

De Belgische startup is op zoek naar ondersteuning van zwemmers, triatleten en coaches om dit systeem, dat momenteel in een pre-productiefase is, in productie en in handen van zwemmers te brengen tegen de lente van 2020.