GASTRONOMY GAULT MILLAU GUIDE 2020 Glenn Verhasselt, Jean Vrijdaghs, Sebastien Hankard and Gregoire Gillard pictured during the presentation of the 2020 edition of the Gault&Millau restaurant and hotel guide for the Benelux region, Monday 04 November 2019 in Lint. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Laureaten Gault&Millau Belux 2020 bekend

LEUVEN/LENNIK – De laureaten van de restaurantgids Gault Millau zijn bekendgemaakt. Restaurant Couvert Couvert uit Heverlee voert de lijst aan in Vlaams-Brabant, Glenn Verhasselt van resto Sir Kwinten uit Lennik is de Vlaamse Jonge Chef van het Jaar. 

Voor een publiek van meer dan 1000 restaurateurs, journalisten en partners stelde Marc Declerck en Gerald Watelet de zeventiende editie van de Gault&Millau Belux Gids voor. De titel van Chef van het Jaar 2020 gaat dit jaar naar Bert Meewis van Restaurant Slagmolen in Oudsbergen, Glenn Verhasselt van resto Sir Kwinten uit Lennik is de Vlaamse Jonge chef van het jaar.

Couvert Couvert 

In de lijst voor Vlaams-Brabant neemt Couvert Couvert uit Heverlee (17/20, Leuven), de eerste plaats in, gevolgd door Alain Bianchin (16,5/20 uit Overijse). Met 16/20 delen resto Terborght uit Huizingen, Sir Kwinten uit Lennik en Le Gril Aux Herbes D’Evan uit Wemmel de derde plaats in.

Stijgers 

Onder de stijgers in Vlaams-Brabant zijn behalve Sir Kwinten ook Maxime Colin uit Kraainem, Atelier Noun uit Leefdaal (Bertem), Resto’s Cum Laude en Eed, beiden uit Leuven, Restaurant 52 uit Strombeek-Bever, Mistinguett uit Aarschot en De Victorie uit Linden (Lubbeek).

Nieuwkomers 

Nieuw in de Vlaams-Brabantse lijst zijn The Hill uit Keerbergen, The Table uit Boortmeerbeek, De Pastorie uit Alsemberg, De Kapblok uit Asse, De Ferment uit Lennik, 3Tres en Mismo, beiden uit Machelen, en Dôme uit Sint-Genesius-Rode.