LEUVEN/HALLE/VILVOORDE – Vandaag is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Dat was het signaal voor de armoedeorganisatie Goods to Give een rist grote bedrijven op te roepen om gedurende een maand zoveel mogelijk non-foodproducten in te zamelen ten voordele van de minstbedeelden in België. In totaal werden 135 paletten met duizenden shampoos, luiers, douchegel, toiletpapier, kuis- en schoonheidsproducten, elektro huishoudtoestellen en spelletjes geschonken.
De vereniging Goods to Give die zich actief inzet voor de strijd tegen armoede, slaagde erin om negen partnerbedrijven te mobiliseren,waaronder L’Oréal, Henkel, P&G, Colruyt Group, Riem, Cartamundi, Asogem en Ontex. Ze schonken grote hoeveelheden levensnoodzakelijke non-foodproducten. Partner Yves Rocher ging zelfs nog een stap verder en organiseerde een solidaire actiedag met haar eigen werknemers in het magazijn van Goods to Give. Gedurende een hele dag hebben ze 1.260 cadeaupakketten samengesteld met basisproducten voor de persoonlijke hygiëne. Deze pakketten werden herverdeeld binnen het netwerk van sociale organisaties in het kader van de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. “Het team van Goods to Give levert uitstekend werk bij het ontwikkelen van de circulaire economie en het ondersteunen van de strijd tegen armoede in België. Yves Rocher, een duurzaam bedrijf, ondersteunt hen graag in haar missie door middel van donaties en tijd van haar medewerkers.” getuigt Guillaume Lecointre, CEO Yves Rocher Benelux.
Bereik: 300.000 mensen
De vereniging Goods to Give bereikt zo’n 300.000 mensen die in armoede leven via 370 Belgische armoedeorganisaties die zijn aangesloten op haar platform. Om te beantwoorden aan hun dagelijkse noden, is ze continu op zoek naar overschotten van producten zoals tandpasta, luiers, shampoo, douchegel, kuisproducten, wasproducten, maandverband, scheermateriaal, schoolmateriaal, kleding, … Alles wat nodig is om op een waardige manier te leven. Ze kan hiervoor rekenen op de steun van 60 bedrijven die op een constante basis hun non-foodoverschotten schenken ten voordele van de minstbedeelden. Dit jaar alleen werden tot nu toe al bijna 800.000 nieuwe non-foodproducten herverdeeld naar zij deze het hardste nodig hebben.