Wim-Peleman-Filip-Dewaele

Schaalvergroting zet zich door in immosector

ZEMST/KAPELLE-OP-DEN-BOS/BRUSSEL – Dewaele Vastgoedgroep neemt sectorgenoot First Immo over. Dat zijn beide ketens overeengekomen. Hierdoor ontstaat een groep met 38 kantoren, de op twee na grootste speler onder de vastgoedmakelaars, na ERA en Century 21. De nieuwe combinatie wordt de grootste onafhankelijke makelaar van België. First Immo is vanuit zijn kantoor in Mechelen ook actief in Zemst en Kapelle-op-den-Bos. Dewaele Vastgoed doet zaken in onder andere Brussel. De naam First Immo verdwijnt. 

Dewaele Vastgoedgroep is nu vooral actief in Oost-en West-Vlaanderen en in Brussel, terwijl First Immo een bekende speler is  in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Vanuit hun kantoor in Mechelen bedient de vastgoedmakelaar de markt in Zemst en Kapelle-op-den-Bos. Geografisch vullen ze elkaar aan. Beide bedrijven hanteren naar eigen zeggen ook dezelfde bedrijfswaarden, met een lokaal verankerd kantorennetwerk dat centraal wordt aangestuurd, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Schaalvergroting 

De overname past tevens in het verhaal van schaalvergroting in de vastgoedsector. Kleine spelers dreigen opgeslokt te worden door de grote jongens. Door de nodige schaalgrootte zijn er de nodige middelen om te investeren in marketing, IT en in innovaties zoals digitale handtekening, virtual reality,… “Hierdoor kan de continuïteit en stabiliteit van onze groep verder verzekerd worden, zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten”, zegt Filip Dewaele van Dewaele Vastgoed. Dewaele neemt een meerderheid van de aandelen van First Immo over.

Cijfers 

De nieuwe combinatie is goed voor 38 kantoren, 220 medewerkers en jaarlijks 2.400 verkooptransacties en 2.000 verhuurtransacties. Het bedrijf is ook syndicus van meer dan 500 appartementsgebouwen. “Ons absolute voordeel is dat we vanuit één gecoördineerde organisatie met 1 stem, 1 beleid en 1 visie kunnen handelen, en toch heel sterk lokaal verankerd zijn. Hierdoor zullen onze klanten naast topkwaliteit steeds onmiddellijk mee kunnen genieten van nieuwe innovaties in de vastgoedsector”, besluit Wim Peleman, CEO van First Immo. Deze integratie laat bovendien toe om op termijn ‘Van der Build’ (luxevastgoed) en ‘Turner’ (bedrijfsvastgoed), beide nichemerken van Dewaele, eveneens uit te rollen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen.