IMG_4323 – kopie

Studio Teurlings stopt, Foto Service Halle start

HALLE – Fotozaak Studio Teurlings aan de Ninoofsesteenweg in Halle sluit eind oktober dit jaar definitief de deuren. Zaakvoerder Steven Teurlings en zijn vrouw Ilse hebben beslist een nieuwe uitdaging aan te gaan in de Franse Vogezen. Medewerker Lennert Van Bellingen opent op 4 november zijn eigen zaak aan de Minderbroederstraat: Foto Service Halle.

Na een carrière van 34 jaar in de foto retailbusiness ruilt Steven Teurlings van Studio Teurlings zijn zaak aan de Ninoofsesteenweg in voor een nieuwe thuis in de Franse Vogezen. “Enkele weken geleden hebben mijn vrouw en ik de kans gekregen om een nieuw project aan te gaan in Frankrijk”, vertelt Steven. “In de gemeente Bussang hebben we een hotel-restaurant gekocht, die plaats biedt aan 40 gasten. Het is de bedoeling dat we in het najaar van 2020 starten met de uitbating van de zaak. Het is al zeker dat we ginds workshops fotografie zullen organiseren en wandelaars, fietsers en motards een comfortabel verblijf bezorgen. Ook zullen we bedrijven met open armen ontvangen voor bijvoorbeeld een teambuilding.” Met de sluiting van de studio in Halle komt er een einde aan een familietraditie van 95 jaar.

Foto Service Halle 

Vanaf 4 november zullen klanten van Studio Teurlings terechtkunnen in Foto Service Halle langs de Minderbroederstraat. Lennert Van Bellingen, huidig verkoper/werknemer bij Studio Teurlings, opent er zijn eigen fotozaak. “In deze winkel zal de nadruk vooral gelegd worden op foto’s en niet meer zozeer op het fototoestel. Je kan er terecht voor het afdrukken en inkaderen van je foto’s – vanaf je fototoestel of vanaf je smartphone, de bedrukking van funartikelen, de ontwikkeling en afdruk van analoge films en de digitalisering van je oude beeldmateriaal”, klinkt het. Daarnaast is er ook een gamma smartphone-accessoires te ontdekken en kan je er een bescherming op maat laten maken voor je apparatuur: laptop, smartphone of tablet. Ten slotte zal Lennert de vertrouwde service van gecertificeerde pasfoto’s en de dienst na verkoop blijven aanbieden.