BEGIJNENDIJK/TREMELO – Op het kruispunt van de Pastoor Pitetlaan en de Professor Scharpélaan in Betekom (Begijnendijk) heeft Resto Karfoer de deuren geopend. Zaakvoerder/chef Karl Vandenbossche (51) en mede-eigenaar en broer Johan (49) zijn onze starters in beeld.
Na de sluiting van inlijstingenzaak Hermans-Pihay stond het pand op de hoek van de Pastoor Pitetlaan en de Professor Scharpélaan jarenlang leeg. Er werd een halve VW Kever tegen de gevel opgehangen, de voorbode van een café. Daarna bleef het heel lang stil. Na veel vijven en zessen en gepalaver over de vergunning opende Resto Karfoer, een restaurant welteverstaan, deze maand de deuren. “Als je niet reserveert in het weekend, dan geraak je niet binnen”, vertelt Johan Vandenbossche, mede-eigenaar van het gebouw. “Gisteravond hadden we 150 couverts, de zaak zat vol.”
Feel good en food
Resto Karfoer staat volgens de jongste Vandenbossche voor “feel good” en “food”. “De mensen zeggen dat ze zich goed voelen bij ons omdat we gewoon doen en hen een mooie inrichting aanbieden. Uniek is evenwel onze “kwi(l)zien”: gasten worden aangemoedigd binnen te komen en buiten te gaan via de keuken. Die manier van werken brengt de klanten dichter bij de plek waar hun eten wordt bereid en bevordert de erkenning voor het werk van de mensen in de keuken. Meteen kunnen de klanten ook zien dat onze keuken in orde en hygiënisch is”, klinkt het. Op het menu staan eenvoudige gerechten uit de wereldkeuken en Franse cuisine.
Plannen
Voorlopig is de zaak enkel ’s avonds geopend maar op termijn moet daar verandering in komen. “We hebben de ambitie om ook ’s middags te openen met een licht aangepaste kaart. Voorts hebben we plannen voor een ontbijt(buffet) en willen we een take away uit de grond stampen. Het is de bedoeling de zaak te rentabiliseren, wat momenteel niet het geval is door de zware investeringen”, vertelt Johan. In de ruimtes op de eerste verdieping is er plaats voor business vergaderingen/seminaries in combinatie met food en drinks. Bij mooi weer is het buitenterras een aangename plek.
Carrières
Voor Karl en Johan de handen in elkaar sloegen voor Resto Karfoer, was de eerste 25 jaar chef-kok in brasserie Miel Van Kest in Tremelo. In een lang verleden was hij nog chef in de Keerbergse restaurants The Lake en de Passant. “Ikzelf komt uit de telecom ICT-sector, met passages bij onder andere Belgacom, Mobistar Corporate Solutions, Vanco, Orange Business Services en 3M. Als de opstart van het restaurant achter de rug is keer ik terug naar de sector die ik goed ken”, maakt Johan zich sterk.
Werknemers/jobstudenten/flexijobbers
Bij Resto Karfoer werken behalve de zaakvoerder twee vaste krachten. Voorts doet het management een beroep op jobstudenten en flexijobbers. Op vrijdag 20 september 2019 wordt het restaurant officieel geopend met een feestje.