BELGIUM BRUSSELS KBC HALF YEAR RESULTS 20120807 - BRUSSELS, BELGIUM: KBC CEO Johan Thys pictured during a press conference to present the half year results of KBC Group, at the KBC headquarters in Brussels, Tuesday 07 August 2012. BELGA PHOTO DRIES LUYTEN

KBC (Groep) aan het feest op Euromoney Awards

LEUVEN/BRUSSEL – Euromoney – een Brits vakblad voor de financiële sector – reikte vier ‘Best Bank’-awards uit aan KBC. De erkenningen zijn een opsteker voor de Belgische bankgroep. 

KBC Groep ging – en dat voor het eerst – aan de haal met de award voor Best Bank Western Europe. KBC Bank België kreeg de titel van Best Bank in Belgium, en dat nu al voor het vierde jaar op rij. Ook de Hongaarse zuster K&H werd uitgeroepen tot beste bank in Hongarije net als het Tsjechische ČSOB. Beide Oost-Europese banken maken deel uit van de KBC Groep.

Gezonde kredietgroei-lage financieringskosten

De jury van Euromoney was vooral onder de indruk van het duurzame en bijzonder hoge rendement op eigen vermogen dat KBC keer op keer neerzet en de grote aandeelhouderswaarde die de groep in het voorbije decennium heeft gecreëerd. KBC is beter bestand tegen de druk op de rentemarges en koppelt gezonde kredietgroei aan lage financieringskosten, merkt de jury op. Ook inzake digitale services staat KBC bijzonder sterk, besluit Euromoney.

CEO 

“Dat we niet enkel voor onze lokale merken maar nu voor het eerst ook als Europese financiële groep een Euromoney Award krijgen, is een belangrijke blijk van waardering voor de betekenis van KBC in het internationale financiële landschap”, laat Johan Thys, CEO van KBC Groep weten in een reactie.