shutterstock_388604665

Centra volwassenenonderwijs fusioneren

LEUVEN/DIEST/AARSCHOT/TIENEN – De vrije CVO’s VTI Leuven, Hageland en Qrios fuseren naar één Centrum voor volwassenenonderwijs. Door deze fusie wordt Qrios één van de grootste CVO’s van Vlaanderen, met meer dan 10.000 cursisten, ruim 150 opleidingen en 40 lesplaatsen in Vlaams-Brabant en Limburg.

 Het volwassenenonderwijs is populair in Vlaanderen. Ruim 321.000 cursisten volgen opleidingen in dag-, avond- of weekendonderwijs. Er wordt ingeschreven voor een waaier aan modules binnen tweedekansonderwijs, zorg & welzijn, techniek en technologie, maar ook voeding, administratie, verkoop, talen, informatica, logistiek, mode, lifestyle en fotografie kennen veel belangstelling.

Levenslang leren en bij-en omscholen

Vanaf 1 september aanstaande gaan enkele belangrijke spelers in Vlaams-Brabant en Limburg samen door het leven.  “De fusie komt er naar aanleiding van het regeerakkoord op vraag van Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits,” vertelt Philippe Houben, directeur van CVO VTI Leuven. “De regering verplichtte een hervorming binnen het volwassenenonderwijs, om CVO’s meer slagkracht en zichtbaarheid te geven. Volwassenen die levenslang leren en zich omscholen zijn immers nodig om welvaart te blijven garanderen in onze maatschappij die zo razendsnel verandert.”

Kennis-en diensteneconomie 

“Onze westerse economie groeit naar een kennis- en diensteneconomie,” legt Philippe Houben verder uit.  “Nieuwe technologieën en globalisering dringen zich op, waardoor werknemers verplicht worden zich bij te scholen. Maar de persoonlijke voordelen voor de cursist zijn evenzeer aanwezig: mensen vinden nieuwe uitdagingen, vergroten hun netwerk en verruimen hun blik. Ze kiezen voor opleidingen die hun interesse wekken en nemen als lerende tijd voor zichzelf.”

Passionately Curious 

Het motto van Qrios is Passionately Curious, “Qrios wil je nieuwsgierigheid en je verbeelding prikkelen en je leergierigheid stimuleren. Meer dan 700 gepassioneerde en gedreven leerkrachten staan vanaf september voor je klaar om je kennis uit te breiden en je competenties te verhogen,” besluit Isabel Laing, directeur van Qrios.