IMG_0068

Handelaars “Kruis” leggen klanten in de watten

TREMELO/KEERBERGEN – Dertien handelaars van “Kruis”, enkele straten gelegen op de grens van Tremelo en Keerbergen, leggen komend weekend hun klanten in de watten tijdens de Kruishappening. Tania Liekens van brandstoffenbedrijf Liekens is de trekker van de happening. 

Tania Liekens van Liekens Brandstoffen besloot drie jaar geleden De Kruishappening nieuw leven in te blazen, een traditie die dertig jaar geleden was gestart. Wijlen vader Jules Liekens was toen een van de initiatiefnemers. “Ik herinner mij uit mijn jonge jaren, toen mijn ouders hier de zaak hadden, dat het een grote en gezellige gelegenheid was. Dat wilde ik terugbrengen”, zegt Liekens. De Kruishappening werd de nieuwe noemer van de jaarlijkse opendeurdagen. Tania nodigt komend weekend haar klanten uit voor mediterraanse hapjes en een drankje, kermisattracties voor jong en oud, een racesimulator en heel veel gezelligheid.

Deelnemende handelszaken

De deelnemende zaken van “Kruis” zijn behalve Brandstoffen Liekens ook huiskamerrestaurant Pastelein, Niels Albert Bike Store, Sound & Vision Keerbergen, Kledingzaak Papa Razzi, Nissan Leo Peeters, drankenhandel Port e Vinho, Brood- & Banketbakkerij Vanderveken, Eralyprint, Boldlines Tattoo Tremelo,  juwelen-en kledingzaak Glam, Werner Michiels fotografie en TapasTime. Elk van hen zal zijn/haar steentje bijdragen aan de festiviteiten. Zo zal er een mode-, fiets- en autoshow zijn naast kinderanimaties en talloze wedstrijden. Een barbecue, wijnbar en talloze hapjes zorgen voor het nodige culinaire genot. Nissan Leo Peeters voorziet ook een springkasteel voor de allerkleinsten.

Primeurs 

De eenmanszaak Port e Vinho doet voor de eerste keer mee aan Kruishappening. “De zaak bestaat ondertussen al drie jaar en volgende week wordt het een volwaardige BVBA”, zegt zaakvoerder Johan De Rop. Op het evenement zorgt hij voor een wijnbar. Het publiek zal gratis kunnen proeven van veertien verschillende wijnen en porto’s uit Portugal. “We hebben ook waarschijnlijk leuke promo’s mee voor Moederdag”, zegt De Rop. “Voor mij is deze Kruishappening een primeur. Ik kijk er naar uit om interactie te hebben met de klanten aangezien wij normaal enkel online verkopen. Ik heb alvast al mijn buren en naburige handelaars uitgenodigd.” Het huiskamer restaurant Pastelein doet ook voor de eerste keer mee. “Wij voorzien een aspergemenu en kaastaarten met een speculaas- en walnotenbodem. We kijken er naar uit om ons standje te presenteren”, zegt zaakvoerder Joeri Janssen.

Praktisch 

De Kruishappening vindt plaats nu zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019, telkens van 10 tot 18 uur.