IMG_0174

Starter in beeld: Mea Culina

TIELT-WINGE – Elfi Rener (49) startte vorige maand Mea Culina: een zaak die zich toelegt op verse afhaalmaaltijden. De lekkernijen zijn voornamelijk gericht op jonge mensen en gezinnen die amper tijd overhouden om te koken na een drukke werkdag.

“We spenderen allemaal te veel tijd in de rat race”, klinkt het bij zaakvoerster Elfi, “ik heb onlangs beslist mijn droom waar te maken. Ik wil twintigers, dertigers, veertigers en zelfs 50-plussers gezonde afhaalmaaltijden aanbieden. Zeker voor werkende gezinnen met kinderen is dit naast de foodbox een gezond en gemakkelijk alternatief.” Volgens Rener trekken de jongste generaties te snel naar de lokale frituur of kebabzaak en hebben daardoor niet altijd het gezondste op tafel.  

Democratische prijzen

Het menu van Mea Culina varieert van diverse dagschotels, pastagerechten, gezonde pizza’s en quiches tot spinaziepannenkoeken. “Ik probeer elke week wel een nieuw gerecht uit, dus het menu zal er nooit hetzelfde uitzien. Zo lang het maar gezond is. En dat hoeft zeker niet duur te zijn”, legt Rener uit. Op dit moment zijn de kipgerechten het populairst bij klanten. Volgens Rener zijn haar kaastaarten een absolute topper.

Vegans/vegetariërs

Vegans en vegetariërs komen ook aan hun trekken bij het jonge bedrijf: er zijn een zestal gerechten voorzien die hiermee rekening houden. “Ik wil graag meegaan met deze belangrijke trend onder jongeren. Vegetarisch koken is niet zomaar een bakje vol groenten gooien en dat wil ik met mijn uitgebalanceerde gerechten ook bewijzen”, aldus Rener.

Leveringen/afhalingen

Bestellingen kunnen bij Elfi worden afgehaald tot 20 uur. Leveringen op locatie zijn mogelijk voor groepen en feesten van maximum 20 personen. Ook bedrijven kunnen een beroep doen op de kookkunsten van Elfi voor ontbijt- of lunchvergaderingen. Voor collega’s van hetzelfde bedrijf die samen hun bestelling doorsturen, wordt het zelfs geleverd. 

Traiteurswinkel

Mea Culina is volop bezig met de promotie van de winkel op sociale media en ook de site blijft in constante ontwikkeling. Rener hoopt in de komende jaren de voorkant van het pand langs de Glabbeeksesteenweg te veranderen in een traiteurswinkel.