IMG_0036

Coffee and Ink: gek op koffie, gebak en tattoos

LEUVEN – Op de Martelarenlaan in Leuven, ter hoogte van de achteruitgang van het station, heeft een bijzonder concept de deuren geopend: Coffee and Ink. Voor een stukje zelfgemaakte taart, een kopje exclusieve koffie en/of een tattoo ben je voortaan bij zaakvoerders Elke, Joris en Lentel aan het juiste adres. 

Maatschappelijk werker Elke Lijnen (27) en opvoeder Joris Laureyn (35) droomden al een hele tijd van een eigen zaak.  “We zijn beiden koffieliefhebbers en houden van tattoos”, vertelt Elke. “Bovendien bak ik heel graag taart en gebak. Ooit zei iemand me dat ik mijn roeping had gemist, dat ik met dat baktalent iets moest doen.” Omdat er in Leuven al heel wat koffiezaken actief zijn zochten Elke en Joris naar een originele invalshoek. “En dan kwamen onze bovengenoemde passies al snel ter sprake, en beslisten we iets te doen met koffie en tattoos.”

Hoekpand 

Het oog van Lijnen en Laureyn viel op een pand op de hoek van de Martelarenlaan en de achteruitgang van het station. “Het gebouw telt twee lagen. Boven was er ook een ruimte die geschikt bleek voor de inrichting van een tattoo shop. Na wat informeren links en rechts zijn we in contact gekomen met de gediplomeerde tattoo artieste Lentel Devillé (26). Ze was  op zoek naar een eigen werkplek. Tot dan was ze aan de slag in de Jenna, een bekende Leuvense piercing shop”, weet Elke. Op 29 april jongstleden was het zover:  Coffee and Ink opende de deuren.

Momenten 

Het doelpubliek is breed en divers. Oma’s en opa’s, jongeren, jonge mama’s en papa’s, zakenlui en pendelaars. Allemaal kwamen ze al over de vloer. “We zijn nog altijd een koffiezaak die openstaat voor iedereen die een moment wil voor zichzelf of met vrienden/vriendinnen of collega’s. Maar we bieden onze gasten ook de mogelijkheid om in de afgescheiden shop boven een tattoo te laten zetten of een kijkje te nemen”, klinkt het.  Op het gelijkvloers is het in natuurlijk licht badende horecagedeelte. Daar kunnen hartige hap vrienden en zoetebekjes terecht voor een kop zelfgemaakte soep, quiches en/of huisbereide taart en gebak. Voor de samenstelling van de private label koffie “Coffee and Ink” werkten Elke en Joris samen met branderij Monx uit Zonhoven. De koffie is geproduceerd volgens het principe van de korte keten (specialty coffee and direct trade). Ook aan de service voor bedrijven is gedacht: ze kunnen lunches bestellen.

Publiciteit 

De afgelopen weken maakten de ondernemers al publiciteit op sociale media, werden er flyers gebust en vertrok er een mailing naar bedrijven in de buurt. Binnenkort volgen er nog beach flags aan de deur en de belettering van de vitrine. Coffee and Ink is elke weekdag open van 6.30 tot 19 uur, en tijdens het weekend ter gelegenheid van evenementen in de buurt.