IMG_9927

Starter in beeld: Ask Lily

AARSCHOT/WESTMEERBEEK – Fotografe Lily Leys heeft gisteren in Westmeerbeek, in de buurt van Aarschot, bed and breakfast en seminariecentrum “Ask Lily” geopend. Lily is onze starter in beeld. 

Op het statige landgoed Loyse Hoeve aan Heide in Westmeerbeek (Hulshout), in de buurt van Aarschot,  is donderdagavond  bed and breakfast en seminariecenter Ask Lily voorgesteld. Het is de gloednieuwe zaak van fotografe Lily Leys (55). “Ik ben fier op het resultaat”, aldus Lily. “De mensen zien dat niet, maar er is heel wat werk verzet: toonzaal in en uit, interieurboekjes uitpluizen, opzoekingen doen,… Vervolgens heb ik stap voor stap het concept uitgerold, waarbij de ‘gouden’ radiatoren het vertrekpunt zijn waar de huisstijl aan werd opgehangen. Dat alles in combinatie met goud, cortenstaal of roest.” In totaal is twee jaar gewerkt aan het project.

Zakenlui

Lily is vanaf morgen gastvrouw voor maximum twaalf personen uit binnen- en buitenland. “Ask Lily is anders. Mijn vijf gastenkamers, waarvan één combikamer, zijn elk uniek (comfort, superior en suite) omdat ik er veel over nagedacht heb. Tot in de kleinste details”, aldus de zaakvoerster. Tijdens de week mikt Lily op zakenlui en seminaristen van bedrijven in de ruime omgeving. De kamers zijn uitgerust met moduleerbare bedden, WIFI, bureau, minibar en koffie-en theefaciliteiten. Elk gastenverblijf beschikt over een eigen stijlvolle badkamer. Voor de organisatie van de seminaries en vergaderingen kunnen de ondernemingen een beroep doen op een innovatieve touchscreen en flipcharts. Op de site is heel wat parkeergelegenheid.

Speciaal ontbijt

“Door mijn eigenzinnig karakter zal ook het ontbijt speciaal zijn. Voor het doorsnee aanbod van een hotel pas ik. Zo serveer ik ’s ochtends onder andere schijfjes mozzarella, meloen met parmaham en tomaatjes met basilicum. Kortom, het moet af zijn voor de gasten. Voor lunches en avondeten doe ik een beroep op de service van kwaliteitsrestaurant De Gouden Muts”, aldus de gastvrouw.

Weekends 

Tijdens de weekends zijn fietsers en wandelaars het doelpubliek. “Ook paardrijders kunnen hier terecht. Achter de B&B is immers een paardenhouderij gevestigd. Er is dus voor elk wat wils”, luidt het.