201609_LightUnit_163

Light Unit vindt extra opslag-en werkruimte in Aarschot

LEUVEN/AARSCHOT – Light Unit, de Leuvense speciaalzaak voor verlichting, meubilair en interieuraccessoires, heeft een nieuw magazijn in gebruik genomen aan de Ter Heidelaan in Aarschot. “In het bedrijfsgebouw worden de orders voor de winkel en webshop beleverd. Eveneens worden hier de leveringen van winkel- en webshopbestellingen voorbereid”, aldus medezaakvoerster Ilse Coppens.

Zeven jaar geleden namen Geert Demaer en Ilse Coppens de verlichtingszaak Light Unit aan de Naamsesteenweg in Heverlee over. Lag de focus destijds vooral op de verkoop van verlichtingsarmaturen en aanverwanten, dan legt de onderneming nu sterk de nadruk op doorgedreven en gespecialiseerd lichtadvies en lichtstudies. Sinds twee jaar zijn ook meubilair en interieuraccessoires mee opgenomen in het aanbod van Light Unit. Met de integratie van het woonkamerconcept “Life Unit” heeft de totaalbeleving voor de klant aan belang gewonnen. “Door in te zetten op zowel het lichttechnische als het esthetische aspect van woonbeleving trachten wij bij te dragen tot een optimaal wooncomfort van onze klanten”, aldus Ilse.

Paletten in de winkel

Het winkelaanbod en de daaruit volgende verkoop groeide mettertijd aanzienlijk, waardoor de voorraadruimte van 100 m2 te krap werd. Bovendien werden de bestellingen binnengebracht via de ingang voor de klanten en de verkoopruimte. “Dat was allesbehalve een ideale situatie”, vertelt Ilse. Er volgde een uitbreiding van de opslagcapaciteit in enkele aanpalende panden maar ook die extra beschikbare ruimte volstond niet om het verruimde winkelaanbod, de stijgende verkoop en de groeiende voorraad, die het mogelijk moet maken om snelle leveringen te garanderen, mogelijk te maken.

500 m2

Er volgde een zoektocht naar meer opslagruimte, en die werd gevonden in Aarschot (foto boven). Langs de Ter Heidelaan werd een nieuwe hal van 500 m2, onderdeel van een groter complex, in gebruik genomen. “Daar worden nu de bestellingen van de webshop en de winkel klaargemaakt voor verzending naar de klanten. Voor het cliënteel dat de aangekochte goederen toch wil afhalen in Heverlee is er onze afhaalzone in de winkel aan de Naamsesteenweg. Op die plek hebben we ook een kleine bufferstock”, luidt het nog. Al die extra ruimte is geen overbodige luxe voor een bedrijf dat intussen honderd verschillende merken verkoopt, voor het merendeel van die merken koopt Light Unit direct in bij binnen- en buitenlandse producenten.

14 personeelsleden

Voor Light Unit is momenteel een veertienkoppig team actief, de directie inbegrepen. Het bedrijf realiseerde de afgelopen zeven jaar een omzetverhoging met factor 2,5.