GLABBEEK – Aan de Grotestraat in Glabbeek is ’t Klokhuis zondag officieel geopend. De bistro is een initiatief van de zussen Ansfriede (46) en Machteld (48) Swillen, en serveert de Hagelandse troeven.
Zaakvoerders Ansfriede en Machteld Swillen leggen met bistro ’t Klokhuis nadrukkelijk de link met het Hageland, in het bijzonder de fruitstreek. Tegen het plafond van de zaak hangen lampionnen in de vorm van fruitbakjes en de kasten en togen zijn afgewerkt met het kenmerkende hout dat gebruikt wordt voor de productie van fruitkisten. De koelkasten zijn goed gevuld met (streek)biertjes-en limonades. Achter de toog links van de zaak liggen rijen pralines van de Tiense producent Kim’s Chocolate te wachten op zoetebekjes. “We willen de klanten een totaalbeleving bezorgen uit het Hageland”, vertelt medezaakvoerster Ansfriede. “Om dat lokale karakter nog extra in de verf te zetten hebben we zoveel mogelijk samengewerkt met handelaars van hier.”
Lunchmenu’s
Voor het kleine en grote hongertje hebben de zussen gourmetburgers, het klassieke vidéke en lunchmenu’s op de kaart. “Dus ook mensen van de bedrijven, scholen en diensten uit de omgeving komen bij ons ’s middags aan hun trekken voor een lunch of snelle hap”, klinkt het. In de namiddag schuiven de gasten aan voor een stuk appeltaart, een pannenkoek of wafel met seizoenfruit en/of ijs. “We willen een trekpleistertje worden in het Hageland”, klinkt het. De in de buurt gelegen toeristische fietsroutes kunnen helpen die doelstelling te bereiken. (lees verder onder de foto’s)
Professionele ervaring
Machteld en Ansfriede hebben al heel wat jaren ervaring als leidinggevenden: Machteld in de banksector, Ansfriede in haar groenatelier Swillen. Ze vullen elkaar aan. “Op een bepaald moment nader je je 50ste verjaardag en stel je de vraag of je misschien toch nog iets anders wilt doen. Als we de stap wilden zetten dan was het moment nu aangebroken. Lang hebben we niet moeten nadenken toen dit pand vrij kwam”, aldus nog de medezaakvoerster. De site is nog in volle ontwikkeling, de hangar naast de bistro moet op termijn plaatsmaken voor appartementen en extra handel.
Personeel
Bij ’t Klokhuis werken in de keuken twee vaste krachten, aangevuld met flexijobbers en jobstudenten. “Mijn zus en ikzelf wisselen elkaar af in de zaak. Voor de vlotte werking hadden we dus echt wel nood aan extra hulp”, luidt het.
Receptie
Zondag werd een receptie georganiseerd met drankjes, pralines en proevertjes.