chauffeur

Taxi Gerard duwt door voor deeleconomie

LEUVEN – Taxi Gerard zet haar busjes in om groepen in de omgeving van Leuven rond te rijden. “Het is ongelooflijk voordelig voor de klanten en ze komen ook veilig en spoedig op hun gewenste locatie aan. Zeker als mensen na een nachtje stappen moe zijn of wat gedronken hebben, zijn ze zeer tevreden met deze dienst”, vertelt zaakvoerder Dirk De Cnijf. 

Taxi Gerard, gevestigd aan de Wipstraat in Kessel-Lo, duwt door voor de deeleconomie. De prijs van een taxirit  in de regio Leuven kan volgens zaakvoerder Dirk De Cnijf makkelijk worden gedeeld door het aantal passagiers. Hierdoor kunnen klanten een dienst delen en wordt de uitstoot zoveel mogelijk beperkt. Alle taxi’s van Leuven, daarentegen,  rijden op een teller en vragen dezelfde prijs. Het is de afstand en de auto die je huurt, niet het aantal plaatsen. Daar wil De Cnijf met zijn “deeleconomie” verandering inbrengen. “The Wailers hebben we na de Beleuvenissen ooit ook nog in de taxi gehad, ook zij deelde gewoon de kosten van de rit onder elkaar’, herinnert De Cnijf zich.

Overname 

Ongeveer 30 jaar geleden is schoonvader Jean Gérard met de zaak begonnen. “Het was zijn doel om het bedrijf ooit aan ons over te dragen”, legt De Cnijf uit. Al snel bleek dat werk heel zwaar was voor Jean en vroeg hij aan Dirk en zijn vrouw Carine om de zaak versneld over te nemen. “We begonnen dus aan een totaal nieuw bedrijf en moesten van nul beginnen; twee taxi’s en vier man in dienst. Niet simpel”, luidt het nog. Op drie decennia zijn ze erin geslaagd het taxibedrijf te laten uitgroeien tot een bloeiende onderneming die mee is met de digitalisering. Het taxibedrijf zet dit jaar daarom sterk in op een goede social media aanwezigheid en een efficiëntere website in combinatie met hun comfortabele service.

Vier auto’s/acht chauffeurs 

De vloot van Taxi Gérard bestaat uit 4 auto’s. In het bedrijf werken acht chauffeurs.