STEENOKKERZEEL Savaco TCR Cloud Themabeeld TCR.

TCR realiseert transitie naar cloudplatform Microsoft Azure

STEENOKKERZEEL – TCR, de in Steenokkerzeel gevestigde internationale luchthavenspeler in de verhuur, het onderhoud en het fleet management van rollend materieel, heeft de stap gezet naar het cloudplatform Microsoft Azure.

Sinds 1999 ondersteunt TCR grondoperaties op luchthavens wereldwijd. In het aanbod zitten trappen, transportwagens voor bagage, pushback trucks voor vliegtuigen. Het bedrijf heeft wereldwijd 30.000 voertuigen in roulatie, en is daarmee een belangrijke speler in de luchthavensector. TCR telt 1.000 medewerkers.

Groei IT-infrastructuur

Om de wereldwijde groeiambities te realiseren moest ook de IT-infrastructuur meegroeien tot een internationaal niveau. Hiervoor koos het bedrijf voor de cloudplatform van Microsoft Azure, dat door IT-partner Savaco uit Kortrijk (30 miljoen euro omzet voor 135 medewerkers) werd geïnstalleerd. “Toen we rond 2015 in Azië op de markt kwamen, zochten we een manier om onze IT-infrastructuur naar een globaal niveau te tillen”, vertelt Dries Bertier, IT Director bij TCR. “In samenwerking met onze IT-partner Savaco vonden we daarop een antwoord bij Azure, het cloudplatform van Microsoft, dat we nu gebruiken in plaats van onze lokale servers.”

Hyperscbaalbaarheid

De hyperschaalbaarheid en het globale bereik van deze publieke clouddienst staan toe grote afstanden tot een minimum te herleiden, en is zo schaalbaar dat het de verdere groei van TCR kan ondersteunen. “Sinds de omschakeling verlopen interne processen efficiënter”, legt Bertier uit. “Vanuit Steenokkerzeel kunnen we bijvoorbeeld de operaties in Maleisië aansturen. Bovendien hebben we minder manuele middelen nodig. Een voorbeeld? Als de pc’s van onze twee medewerkers op de kleine luchthaven aan vervanging toe zijn, sturen we een doos met twee nieuwe computers. De medewerkers moeten dan alleen nog hun nieuwe toestel in het stopcontact steken. De installatie gebeurt automatisch, zonder menselijke tussenkomst. En onze medewerkers zien hun tools als vanouds weer op het scherm verschijnen.” Businessprocessen optimaliseren en automatiseren, synergie verwezenlijken: ook daarvoor is het cloudplatform een hulpmiddel,