LEUVEN – In de Charles Deberiotstraat kan je sinds vorige maand terecht in The Avocado Bar, het restaurant van Leuvenaars Steven Heymans (29) en Carlo Celis (28). U raadt het al: in alle gerechten zijn avocado’s verwerkt.
Horecazaken waar de avocado als basisproduct wordt verwerkt in de gerechten zijn mondiaal aan een opmars bezig. Dat stelde zaakvoerder Steven Heymans met eigen ogen vast tijdens een wereldreis een tijdje terug. “In New York, Tokio, Bali of in Europa, overal zijn er al restaurants die met avocado’s werken als basisproduct”, aldus Steven. “Het is een wereldwijde trend die we ook naar Leuven wilden halen.”
Speciale ingrediënten
Half februari openden de deuren van The Avocado Bar. Op het menu staan zo goed als enkel vegetarische gerechten, maar gasten kunnen als supplement ook vlees of vis bestellen. Het cliënteel is eerder jong. “Vooral vrouwelijk, en met een leeftijd van 18 tot 35 jaar. Maar ook ouderen komen bij ons aan hun trekken en worden verrast door de geserveerde ingrediënten”, aldus nog Steven. Voor de speciale recepten deden Heymans en medevennoot Carlo Celis een beroep op enkele chef-koks.
Online cateringplatform
Ook aan het bedrijfsleven is gedacht. Intussen bieden de zaakvoerders cateringdiensten aan voor allerlei evenementen. Maar er is meer op komst. “In de loop van april zullen klanten terechtkunnen op ons professioneel online cateringplatform. Om de grotere volumes aan te kunnen zullen we tegen dan kunnen werken in een extra keuken”, luidt het nog.
The Hungry Traveler
Heymans en Celis zijn geen onbekenden voor elkaar. De Leuvenaars leerden elkaar ruim tien jaar geleden kennen, en startten toen samen het eventconcept Club Haciënda op. Na enkele jaren scheidden hun wegen. Heymans ging aan de slag in de marketing, Celis beproefde zijn geluk in de horeca. Het bloed kroop waar het niet gaan kon, en zo liepen de mannen elkaar opnieuw tegen het lijf. Het bedrijf “The Hungry Traveler” was een feit. “The Avocado Bar is een eerste restaurant van ons bedrijf maar het is de bedoeling op termijn nog zaken te openen, en dat hoeven niet noodzakelijk avocado-gerelateerde concepten te zijn. Maar eerst willen we heel wat leren met The Avocado Bar”, klinkt het nog.