carer and elderly lady carer helps her elderly pactient by making sure she eats her a meal

Senior Assist stopt noodgedwongen Belgische activiteiten

De Brusselse rusthuizenuitbater Senior Assist, ooit een van de grootste Belgische private rusthuisuitbaters, zet zijn activiteiten in ons land stop. De laatste rusthuizen worden van de hand gedaan. Dat zegt De Tijd

Omwille van liquiditeitsproblemen zet Senior Assist nu ook zijn laatste vijf Belgische complexen te koop. Daarmee houden de activiteiten van Senior Assist in ons land op. Dit terwijl de rusthuisuitbater in 2016 nog 3.000 bedden in ruim dertig vestigingen in portefeuille had.

Juridische gevechten

Senior Assist werd in 2015 opgericht door Bart Vanderschrick en zijn neef Frank Bamelis. Het bedrijf groeide uit tot een van de grootste spelers op de Belgische markt maar kwam in woelig water terecht. Dit leidde tot enkele juridische disputen met investeerders.

Verkoop panden

In 2017 sloot het bedrijf af met een geconsolideerde winst van 1,8 miljoen euro, dit dankzij de verkoop van verschillende van haar panden. Onder andere aan concurrent Senior Living Group. Operationeel was het andere koek, daar zag Senior Assist haar bedrijfsverlies toenemen van 4 tot 18,2 miljoen euro. Vorig jaar werden nog eens twaalf rusthuizen verkocht om de miljoenenachterstand bij de RSZ  weg te werken. Momenteel worden volgens de groep de laatste RSZ-afbetalingsplannen afgebouwd. De Nederlandse dochteronderneming van de groep hield er al in 2016 mee op.