BRUSSEL Delhaize foto Belga

Historisch! Hoofdzetel Delhaize ruilt Brussel in voor Zellik

Warenhuisgroep Delhaize heeft de intentie bekendgemaakt de hoofdzetel in Sint-Jans-Molenbeek en de IT-afdeling in Anderlecht te verhuizen naar de campus van De Persgroep in Kobbegem (Zellik). Delhaize neemt de plaats in van De Persgroep die volgend jaar naar Antwerpen trekt. Ook de wijnbottelarij van Delhaize maakt mee de overstap naar de noordrand. 

Deze geplande verhuizing kan historisch genoemd worden. Een van de oudste Belgische bedrijven is altijd vereenzelvigd geweest met Brussel. Delhaize is sinds 1883 gevestigd in de hoofdstad. De ondersteunende diensten zijn gevestigd in Molenbeek, de IT-afdeling is aan de slag in Anderlecht. In de loop van 2020 zet de retailer de grote stap naar het nieuwe onderkomen in Kobbegem (Zellik),  intussen eigendom van vastgoedpromotor WDP.

Logistieke aanwezigheid 

De verhuizing naar Zellik is evenwel geen onlogische beslissing. In de buurt is al een logistieke vestiging van Delhaize gevestigd. Het bedrijf brengt dus zijn activiteiten samen.  Zo’n duizend personeelsleden van Delhaize krijgen een nieuwe werkplek. De huidige kantoren in Molenbeek zal Delhaize verkopen.

Wijnbottelarij 

Tot slot wil Delhaize in 2021 ook zijn wijnbottelarij verhuizen naar Zellik. Delhaize heeft het plan maandag meegedeeld aan het personeel. “Nu gaan we in alle transparantie met de sociale partners en het personeel overleggen en de verhuizing goed voorbereiden”, zegt woordvoerder Roel Dekelver van Delhaize.