PUURS Vigotec Engineered Plastics

Coenen Plastics versmelt met Vigotec Engineered Plastics

Coenen Plastics uit Hever (Boortmeerbeek) en Vigotec Engineered Plastics uit Puurs-Sint-Amands versmelten tot Vigotec Engineered Plastics. Beide bedrijven zijn experts op het gebied van technische kunststoffen en kunststofbewerking.

Vigotec is sinds zijn oprichting in 1981 uitgegroeid van een tweemanszaak tot een onderneming met 35 medewerkers. De aanvankelijke focus op kunststof leidingsystemen werd uitgebreid naar veiligheid in en om besloten ruimten, kunststofconstructie en gespecialiseerde oplossingen voor de bouwsector. De collega’s van Coenen Plastics, gevestigd aan de Leuvensesteenweg in Hever, zijn al ruim een kwarteeuw gespecialiseerd in het verzagen, frezen, boren, bewerken, verlijmen en het plooien op maat van kunststofproducten voor industriële toepassingen in heel wat sectoren.  “Onze passie voor technische kunststoffen, kunststofbewerking en oplossingsgericht samenwerken met onze klanten, creëerde al jaren een goede verstandhouding tussen beide bedrijven”, aldus de directie van Vigotec Engineered Plastics.

Verruimde mogelijkheden/oplossingen

De samensmelting van beide ondernemingen verandert volgens de directie niet de manier van samenwerken met de klanten en leveranciers, het gamma van oplossingen en mogelijkheden wordt wel verruimd. “We bieden voortaan een ruimere expertise & dienstverlening aan rond het verzagen, plooien, boren, draaien & frezen, verlijmen & lassen, engineering en tekenwerk en advies”, luidt het nog. “Ook kan de klant rekenen op een uitgebreide gamma maatwerk oplossingen.”

Een aanspreekpunt

Vigotec Engineered Plastics wordt het enige aanspreekpunt, de administratie en de productie wordt vanaf 18 maart 2019 gecentraliseerd op de site in Puurs-Sint-Amands. “Samen brengen we betrouwbaarheid in de meest uitdagende omgevingen, van industriële, hoog corrossieve milieus tot ultra high purity en voedingsomgevingen”, aldus nog de directie.