a71fb726-35d6-11e9-9120-4b61a15e8de2_web_scale_0.4004854_0.4004854__

Fedrus International wil pak banen schrappen in onze regio

Fedrus International, leverancier van dak-en gevelmateriaal, wil in België 103 banen schrappen. Dat meldt de groep op haar website. In de vestigingen in Kampenhout en Vilvoorde zouden de productie en de logistieke activiteiten worden stopgezet. De site in Vilvoorde zou zelfs sluiten. 

Tijdens verschillende bijzondere ondernemingsraden kondigde de directie van het bedrijf  de intentie aan de productie te verhuizen van de vestigingen In Vilvoorde, Kampenhout en Manage naar gespecialiseerde regionale centra in Frankrijk, Duitsland en Slovakije. Ook de logistieke activiteiten in de Vlaams-Brabantse sites zijn bedreigd, de vestiging in Vilvoorde zou zelfs mogelijk helemaal sluiten. Er zou een centraal logistiek depot worden uitgebouwd, allicht in het noorden van Frankrijk, Maar die beslissing is volgens een woordvoerster van het bedrijf nog niet genomen.

Naakte ontslagen beperken 

“Deze intentie tot transformatie heeft een potentiële impact op de 253 van de 1.550 medewerkers wereldwijd, en dit in de periode 2019-2021″, aldus de directie in een persbericht. “Als deze intentie doorgevoerd wordt, zou dat in België een impact kunnen hebben op de jobinhoud, plaats van tewerkstelling of voortbestaan van 103 functies.”  Het bedrijf start het sociaal overleg op om het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk te beperken. “We zullen er alles aan doen om de getroffen werknemers zo goed mogelijk te begeleiden, ofwel naar een andere job binnen het bedrijf, ofwel bij de zoektocht naar een baan buiten de groep”, aldus Mark Vandecruys, Executive Chairman Fedrus International.

650 miljoen 

Fedrus International is een Belgische onafhankelijke groep, actief in de distributie van bouwmaterialen, met focus en specialisatie in EPDM en dakmaterialen. De groep boekt een jaaromzet van 650 miljoen euro omzet.