IMG_8745

Starter in beeld: dagcafé Den Hoek

Aan de Halensebaan in Molenbeek-Wersbeek (Bekkevoort) heeft Pamela Mans de deuren van café Den Hoek geopend. De zaakvoerster is onze starter in beeld.

Een café openen is niet meer vanzelfsprekend. Er sluiten er meer de deuren dan dat er opengaan. Toch zette Pamela de stap naar een eigen horecazaak, dagcafé Den Hoek. “Ik ben opgegroeid in de horeca”, vertelt Pamela. “Het zit bij wijze van spreken in mijn vingers. Jarenlang heb ik voor een cafébaas gewerkt, de laatste jaren combineerde ik die opdracht met mijn werk als kinderverzorgster. Op een bepaald moment vond ik dat de tijd gekomen was om zelf een zaak te starten en het te proberen.” Tijdens de zoektocht naar een geschikt pand kwam Pamela uit bij een leegstaande handelszaak aan de Halensebaan.

Geen nachtcafé 

Pamela wil geen nachtcafé uitbaten. “Iedereen is welkom, da’s vanzelfsprekend. Maar Den Hoek is en blijft een dagcafé. Daarom richten we ons ook op fietsers en wandelaars en de (plaatselijke) bevolking die overdag en ’s avonds wil genieten van het gezellige samenzijn bij een goed glas en/of een snack. Het is niet de bedoeling om door te zakken tot in de vroege uurtjes. Anders kan ik het ook niet volhouden, ik baat de zaak alleen uit”, luidt het. Op het menu staan cocktails, zware en gewone bieren, frisdranken en verschillende soorten thee. Voor het hongertje heeft Pamela onder andere croque uit het vuistje, een portie “Den Hoek”, verse dagsoep en spaghetti ’s in de aanbieding.

Zaaltje 

Achter het café beschikt Pamela over een zaaltje van enkele tientallen vierkante meters. “Elke vrijdag vindt hier een rommelmarkt plaats en de mensen van Coca-cola houden er geregeld een vergadering. Wel is er de mogelijkheid om het zaaltje te huren voor een  samenkomst met vrienden en familie. Ik denk dan aan een babyborrel, verjaardag, brunch, kinderfeestje of workshops”, aldus nog Pamela.