Het bedrijf Logi-technic, met een filiaal in Vilvoorde, ondersteunt de Techniekacademie door zeventien van haar medewerkers ter beschikking te stellen als techniekmentoren. Dit engagement zit het technical outsourcing bedrijf als gegoten in het kader van de ontwikkelingen rond de eigen Logi-technic Academy.
Tijdens de werkuren zakken zeventien technici, onder wie twee bedienden, van Logi-technic af naar de Techniekacademie, waar ze kinderen van 8 tot 12 jaar “prikkelen” met hout, mechanica, elektriciteit, elektronica, programmeren, chemie en bouw. Vanuit de STEM-gedachte (Science, Technology, Engineering en Maths, nvdr.) gaan de mentoren van het bedrijf aan de slag met de jongeren op basis van onderzoekend en probleemoplossend leren. Onderzoek heeft uitgewezen dat je kinderen best zo vroeg mogelijk motiveert voor techniek.
Leservaring
“Het is een investering die we graag doen”, aldus HR learning & development manager Sarah Craeymeersch van Logi-technic. “Dit engagement past binnen onze visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen en onze retentie-inspanningen. De medewerkers die deelnemen, zijn trots dat ze dat in naam van Logi-technic mogen doen. Bovendien zien we het als een interessante opstap naar de introductie van eigen trainers en opleidingsmateriaal binnen onze eigen Academy. Mogelijk voelen onze techniekmentoren zich geroepen voor deze uitdaging, en doen ze in tussentijd heel wat leservaring op.”
Attitude, motivatie en leervermogen
In 2012 startte Logi-technic een eigen Academy die vertrekt vanuit het principe “Hire for attitude, train for skills”. “Naast onze ervaren medewerkers zullen we op zoek gaan naar nieuwe mensen met potentieel en een zekere technische bagage. Maar het is zeker zo belangrijk dat ze over de juiste attitude, motivatie en leervermogen beschikken. Eens de kandidaat is opgestart, werken we samen met onze klant een individueel opleidingstraject uit, en leggen we de aan te leren competenties vast in ankerpunten. Onze deelname aan de Techniekacademie past voor Logi-technic perfect binnen dit verhaal”, aldus nog Craeymeersch.
4.000 leerlingen
De Techniekacademie wordt georganiseerd in 79 gemeenten voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Nog eens 50 gemeenten richten een Junior Techniekacademie in voor kinderen van het derde en vierde leerjaar. Intussen nemen zo’n 4.000 leerlingen, onder wie 20% meisjes, deel aan de Techniekacademie. Zo’n 250 techniekmentoren begeleiden de jongeren.
medewerkers
Logi-technic werd opgericht in 1999 en telt momenteel meer dan 550 medewerkers.