Honda Mertens

Motorfreaks starten ronkend ondernemersverhaal

Aan de Mechelsesteenweg in Nossegem (Zaventem) opent morgen Honda Mertens Brussel de deuren. Drie ondernemers met een hart voor motoren starten een ronkend verhaal. 

Het verhaal van Honda Mertens Brussel startte twee jaar geleden toen Moto’s Borremans aan de Mechelsesteenweg in Nossegem de deuren sloot. Didier Van Wassenhove die 35 jaar mekanieker was bij Borremans, moest op zoek naar een nieuwe job, en vond die bij Motor Sprint in Kessel-Lo. Dat jaar startte ook motorrijder Rozanne Mertens daar als administratieve kracht.

Overeenkomst 

Samen mijmerden ze over het tijdperk “Borremans” en vonden ze het jammer dat de opgedoekte motorzaak in Nossegem intussen was ingenomen door een pop-up zaak. “We vonden het jammer dat de mogelijkheden van dat pand niet optimaal werden benut. Samen met een stille vennoot en eveneens een motorfreak hebben we dan een overeenkomst gevonden met de eigenaar van het gebouw”, zegt zaakvoerster Rozanne Mertens. “En zo staan we nu twee jaar na het einde van Borremans met Honda Mertens Brussel aan de start van een nieuw motorverhaal.”

Doelpubliek 

In Nossegem mikken de zaakvoerders op een publiek dat zich op twee gemotoriseerde wielen verplaatst van en naar het werk. “Maar rijders met sportieve ambities zullen bij ons zeker hun gading vinden. Onze klanten zullen kunnen rekenen op de knowhow en ervaring van jonge uitbaters-motorrijders. Didier en Stef (Debecker, nvdr.) nemen het atelier voor hun rekening, terwijl Stef ook de verkoop zal doen. Ikzelf zal pendelen tussen de twee zaken om de administratie in goede banen te leiden”, aldus nog Rozanne.

Grote opening

Morgen opent de zaak de deuren voor het grote publiek. Tijdens de tweedaagse opening (1 en 2 december) kunnen de bezoekers de ogen de kost geven aan enkele zeldzame Honda-modellen.