Film vilvoorde

Vilvoordse regisseur internationale toer op met kortfilm

De Vilvoordse Miwako Van Weyenberg gaat de internationale toer op met haar derde kortfilm “Zomerregen”.  De vrouw met Japanse roots werkt intussen ook aan haar eerste langspeelfilm.

Zowel de eerste als tweede kortfilm werden positief onthaald. Voor haar derde kortfilm gaat de Vilvoordse de internationale toer op. De derde film van Van Weyenberg ging in première op het Cambridge Film Festival. Vervolgens werd de prent getoond op het Izmir International Short Film Festival en het Thessaloniki Film Festival. De komende weken is het werk nog te zien in Tirana en op het Cork Film Festival.

Korte inhoud 

“Zomerregen” vertelt het wedervaren van een 8-jarige jongen die in een Belgisch-Japans gezin opgroeit. Tijdens de zomer brengt hij tien dagen door bij zijn grootouders op het platteland. Maar de jongen heeft een moeilijke relatie met zijn grootvader.

Langspeelfilms

Na drie succesvolle kortfilms is het voor Van Weyenberg tijd voor een langspeelfilm. Hiermee hoopt ze een breder publiek te bereiken dan met haar kortfilms. “Daarnaast is er in een langspeelfilm heel wat meer ruimte om onderwerp en personages uit te diepen”, besluit Van Weyenberg.