Foto Marijke Pots met Nova Marijke met Nova in de nieuwe zaak.

Starter in beeld: MILD

In een voormalig verzekeringskantoor aan de Stationslaan in Zemst heeft MILD, de conceptstore voor zwangere en borstvoedende vrouwen, de deuren geopend.

Zaakvoerster Marijke Pots (33) onderstreept dat ze met MILD geen babywinkel heeft geopend. “Neen, dat is het zeker niet. MILD heeft niets met baby’s te maken, het gaat over de vrouw die zwanger is en/of de borst geeft”, aldus de zaakvoerster. Marijke investeerde enkele tienduizenden euro’s in de conceptstore.

Verhuur feestkledij

MILD moet een gat in de markt opvullen. Hoe? “Door ons vooral te richten op de verhuur van feestkledij voor zwangere en borstvoedende vrouwen”, aldus Pots. “Dit is uniek in België. Als je naar een trouwfeest moet, koop je een jurk van 150 euro om maar één keer aan te doen. Dat kan duurzamer en ecologischer. Toen ik twee jaar geleden zwanger was van Nova, had ik gewild dat er een winkel als MILD bestond: waar ik kledij kon kopen óf huren, waar ik genoeg keuze had. De beslissing om zelf zo’n zaak te starten was destijds dan ook snel genomen. De eerste reacties na de opening waren dan ook positief. Heel wat zwangere en borstvoedende vrouwen lieten me weten dat dit een gat in de markt is.” In een “vorig leven” was Marijke aan de slag in de communicatie-en eventsector.

Extra groot pashok

Bij MILD passen vrouwen de kledij in een extra groot pashok en leven de kinderen zich uit in hun speelhoek. Tijdens het shoppen drinken de mannen iets in een comfortabele zetel. Moet je te elfder ure naar een trouwfeest en ontdek je dat je niets hebt dat nog comfortabel zit? “Dan bel je de MILD hotline, zodat je meteen bij ons terechtkan voor een passende jurk”, aldus Marijke. Naast kledij kan je bij MILD ook terecht voor onder andere juwelen en panty’s.

Workshops

Pots is zinnens op regelmatige basis workshops/evenementen/lezingen te organiseren over verschillende thema’s rond zwangerschap en borstvoeding (yoga, draagdoek gebruiken, papa-café, recycle sint, wat mag je wel en niet eten tijdens je zwangerschap,..).