Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs in Halle is verkozen tot Eerste Maître d’Hôtel 2019, een culinaire wedstrijd van Club Prosper Montagné.
Tijdens het culinair topconcours gaat de jury op zoek naar ‘s lands beste talent in de keuken. Bij de maîtres d’hôtel ging de titel naar Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs in Halle. Voor Andy was het zijn eerste deelname. Sander Van de Walle, sous-chef van restaurant Sel Gris in Duinbergen, werd gekroond tot “Eerste Kok van België 2019”.
Drie gerechten
Elke finalist heeft 3 gerechten klaargemaakt: als voorgerecht een warme en koude bereiding van Sint-Jakobsvrucht met quinoa, koriander en aardpeer, als hoofdgerecht lamsrug, -schouder en één soort orgaanvlees met sjalot, champignons, ras-el-hanout en knolselder en als nagerecht flan van chocolade met mango, saffraan, matchathee, ijs of sorbet.
Meesterschapswedstrijd
De titels ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ zijn wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd. De gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.