Peter en Sabine Peter en Sabine met Bernard van Unizo Brussel.

Slagerij aan het feest met Handmade in Belgium label

Slagerij Peter & Sabine uit Sint-Pieters-Woluwe behaalde het Handmade in Belgium label. Bernard Walravens van Unizo Brussel overhandigde het slagerskoppel het keurmerk van authenticiteit. 

Peter’s Fabrik, dat is dat schelletje hesp dat je op zondagochtend tussen je pistolet wil leggen. Vleeswaren bereiden is niet enkel het beroep maar tevens een passie van Peter Vancompernolle van slagerij Peter & Sabine.

“Minimum waste-maximum taste” 

’s Morgens vroeg wordt het vlees geleverd en al meteen geselecteerd op de juiste stukken voor de witte en zwarte pensen, gekookte en gedroogde hammen. Hespenworsten, spek, bacon, pastei, droge worsten, rookworsten,…In de toonbank herken je makkelijk het huisgemaakte assortiment aan het Peter’s Fabrik logo. “Kwaliteit en herkomst van mijn producten is voor mij heel belangrijk”, aldus Peter. “Wij gebruiken minder zout, geen bewaarmiddelen noch toegevoegde suikers. Het is simpelweg de volgende schakel in onze eigen voedselketen.” De leuze van dit huis is niet voor niks: minimum waste-maximum taste.

Principe

Met het authenticiteitslabel Handmade In Belgium wil Unizo de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Hun producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. Met het HIB-label wil Unizo de moderne en traditionele ambachtsman of -vrouw verenigen in een community.