IMG_7395 Massa volk op Leuvense jaarmarkt.

Over de koppen lopen op Leuvense jaarmarkt

De Leuvense jaarmarkt heeft maandag een massa volk gelokt naar het centrum van Leuven. Op een bepaald moment was het er over de koppen lopen. 

Zoals de traditie het voorschrijft is het de eerste maandag van september de Leuvense jaarmarkt. Al wie Leuven “ademt” neemt dan een dag vrijaf om in het centrum te genieten van de activiteiten en de braderij. Ondernemend Leuven zette de deuren wagenwijd open en stalde de koopwaar uit op de straat. In het centrum stonden meer dan 250 stands van ondernemers en verenigingen.

Over de koppen lopen 

Al van ’s ochtends vroeg was er heel wat volk op de been. Aan de cafés en eetstanden was het al gauw drummen voor een plaatsje. Grote groepen sfeerzoekers struinden langs de stands op de braderie. Op een bepaald moment was het over de koppen lopen op de Bondgenotenlaan en in de omgeving van de Sint-Pieterskerk. Ook de evenementen elders in de stad lokten veel volk.

Topkoe

Op de Sint-Jacobsmarkt vond de beestenmarkt plaats. Veefokker Jan Orinx uit Asse behaalde met een van zijn dieren de prijs van mooiste koe. “In dit dier zit het werk van 60 tot 70 jaar dieren fokken”, aldus Jan. “Dit is de kers op de taart en de beloning voor ons werk van elke dag.”