LEUVEN Woman in technology freepik Getronics wil diversiteit bevorderen op de werkplek.

Getronics speelt voortrekkersrol in diversiteit op werkplek

Getronics, een globale ICT-serviceprovider met een filiaal in Diegem, lanceert Women in Technology om diversiteit te bevorderen op de werkvloer. 

Het bedrijf wil vrouwen stimuleren om leidende rollen op te nemen, hun ambities na te streven en hun volledig potentieel te ontwikkelen.

Rolmodellen

Getronics wil dat hun werkneemsters rolmodellen worden voor andere vrouwen wereldwijd in de ICT-wereld, een nog steeds door mannen gedomineerde sector. “We weten dat menselijk kapitaal de kern is van zakelijk succes, en dat diversiteit in talent het hart van innovatie is. We garanderen gelijke kansen in rekrutering, training, promoties, voordelen en compensatie“ vertelt Deborah Exell, Global Head of Human Capital and Change bij Getronics.

Women in Technology

Zo heeft het bedrijf al enkele praktische maatregelen opgelijst. Zo komen er bijvoorbeeld regionale gesprekken met testimoniums van vrouwelijke succesverhalen, samenwerking met universiteiten en vrouwenorganisaties en het opzetten van de ‘Women in Technology’-strategie voor 2020. “En dat is slechts het begin. Women in Technology moet gezien worden als de eerste stap in een bredere aanpak die mikt op het bevorderen van inclusiviteit voor alle geslachten, leeftijden, etniciteiten en geloofsovertuigen”, verduidelijkt Caroline Montgomery, Global Head of Engineering & Solutions bij Getronics. “We beschouwen diversiteit als een sterkte en we geloven dat ons bedrijf wel zal varen bij de rijkdom die ze onvermijdelijk met zich meebrengt.”

FOTO: ©Freepik.