Drie Fonteinen

Drie Fonteinenbrug moet ontsluiting industriezone optimaliseren

In Sint-Pieters-Leeuw is vorige week het startschot gegeven van de bouw van de Drie Fonteinenbrug. De brug moet de ontsluiting optimaliseren van de nabij gelegen industriezone  tussen de Bergensesteenweg en het kanaal naar Charleroi. 

De nieuwe Drie Fonteinenbrug moet het vrachtverkeer weghalen van de Bergensesteenweg, een grotere verkeersveiligheid rond het kanaal teweegbrengen en vlottere ontsluiting voorzien voor de nabijgelegen bedrijvenzone.

Transport over water

De Drie Fonteinenbrug moet de zone rond het kanaal ook aantrekkelijker maken voor watergebonden bedrijvigheid. De brug maakt ook de aanleg van nieuwe kades en de uitbouw van een regionaal overslagcentrum mogelijk op de linkeroever van het kanaal. Dit geeft meer mogelijkheid om goederen via het water te vervoeren en zou het transport over water een stevige boost moeten geven.

Fietssnelweg

De nieuwe Drie Fonteinenbrug wordt ook aangesloten op de fietssnelweg F20 Kanaalroute Zuid. Er komt onder meer een fietshelling op de rechteroever. De eerste fase van de werken ging zopas van start, de tweede is gepland voor het najaar van 2019. Indien de werken volgens schema verlopen zou de brug in 2021 in gebruik worden genomen.