markthal overijse

Culinair centrum in Markthal Overijse?

In Overijse stelt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Sven Willekens(Open VLD) voor om in het centrum een culinair belevingsdorp te creëren met als kers op de taart een culinair centrum in de Markthal. 

Willekens wil het commerciële centrum van Overijse een boost geven door de oprichting van een culinair belevingsdorp. Het project zou gerealiseerd worden over een periode van drie jaar.

Vernieuwde markthal 

Met het culinaire centrum wil de man naar eigen zeggen Overijse transformeren tot een plek waar eten en drinken samen centraal staan met beleving en animatie. De vernieuwde markthal biedt in het plan ruimte voor verschillende kramen en standjes waar het culinaire aspect centraal staat. Open VLD Overijse ziet de as vanaf de wijk ‘Leegheid’ over het Lipsiusplein, langs het stationsplein tot op het Eeuwfeest als het ideale gebied voor de realisatie van de plannen.

Verbouwingspremies 

Verder wil Willekens ondernemen in het centrum ook aantrekkelijker maken door het uitreiken van start- en verbouwingspremies aan ondernemers die commerciële panden renoveren of bouwen. Voorts oppert de schepen ook voor meer parkeergelegenheid op wandelafstand van het centrum en betere aansluitingen met het openbaar vervoer om zo het commerciële centrum van Overijse vlotter bereikbaar en aantrekkelijker te maken.