MadMum koffiebar Pieter en zijn barista's

Koffiebar MadMum: beste proever en brander onder een dak

Koffiebar MadMum opende recent de deuren in een pand aan de Tiensestraat. Zaakvoerder en koffie-expert Pieter Claes brandt zelf de koffie. Hij wil  een ander soort koffiebar introduceren in het Leuvense.

Voor Pieter Claes heeft koffie al lang geen geheimen meer. In 2013 werd hij bekroond tot beste koffieproever van België, en in 2014 werd hij uitgeroepen tot beste koffiebrander. Die kennis en ervaring past hij sinds kort toe in zijn eigen zaak op de hoek van de Muntstraat en de Tiensestraat in Leuven. “Met onze kennis willen we het verschil maken en het product volledig tot zijn recht laten komen, zonder daar té wetenschappelijk over te doen”, aldus Pieter. “We willen speciale dingen aanbieden maar het belangrijkste blijft uiteraard de smaak. Ook onze bartista’s hebben een goede kennis van zaken. Dit najaar starten we ook met workshops en infosessies rond koffie.”

Koffiecocktails 

Dat er in Leuven al heel wat koffiebars zijn schrikt Claes niet af. “Ik denk dat er in de stad nog plaats is voor kwalitatieve koffiebars. Daarnaast zijn we reeds om half 8 open en drinken de klanten op donderdag, vrijdag en zaterdag koffie tot 23 uur. Op deze manier willen we hier een gat in de markt vullen. Wie ’s avonds iets wil drinken heeft momenteel de keuze tussen een café of cocktailbar. Maar ik geloof erin dat ook een koffiebar een plek voor ’s avonds kan zijn. Daarom bieden we ook enkele koffiecocktails en wijnen aan.” Claes wil op termijn meerdere koffiebars openen. Zo staat een tweede vestiging in Leuven en eentje in Brussel op het verlanglijstje.

Korte keten

MadMum kiest bewust voor de korte keten. “Voor de melk werken we samen met de Melkerhei uit Oplinter, ons brood komt uit Korst in Hal 5, de taarten komen uit het Gentse Julie’s House en de veganistische taarten uit de Leuvense Loving Hut” aldus nog Claes. De warmte schrikt de bezoekers voorlopig niet af. Al verkoopt de koffiebar momenteel opvallend veel koude koffies, limonades en koude thee.

FOTO: MadMum.