0bd8786c-e18c-4041-88ee-cc646bc19634 Hert warenhuis in Aarschot was woensdag gesloten, ook vandaag blijven de winkeldeuren dicht.

Sociale onrust: Hagelandse winkels Groep Mestdagh twee dagen gesloten

De Carrefour Market-winkels van Groep Mestdagh, in Aarschot en Tienen, bleven woensdag dicht. Ook vandaag zijn de warenhuizen gesloten in aanloop naar een nieuw overleg  tussen vakbonden en directie over de herstructureringsplannen. 

De telefoon van de warenhuisfilialen van Groep Mestdagh in Aarschot en Tienen werden woensdag niet beantwoord. Al wie zijn inkopen wilde doen, stond voor een gesloten deur. In Aarschot stootten de klanten op een rij karretjes en de boodschap dat de winkel woensdag en donderdag gesloten is door een stakingsactie. Aan het depot van de groep in Gosselies, nabij Charleroi, stonden woensdag al stakingspiketten.

Dalende werkuren 

De bonden verwijzen voor de nieuwe onrust naar de mededeling begin juni over de structuur van elke winkel, met name het aantal werkuren per vestiging. “Hierdoor is het personeel zeer ongerust”, klinkt het. “Die uren zijn in dalende lijn en het personeel ziet niet hoe het al het werk kan doen met zo weinig tijd”, aldus Evelyne Zabus van de christelijke vakbond CSC. Het bedrijf kondigde begin mei aan dat circa 450 banen op de tocht staan. Begin deze maand meldde CSC dat dat aantal al gezakt is tot 340 banen.

Grootste franchisenemer

Groep Mestdagh is quasi enkel in Brussel en in het zuiden van het land actief. Er zijn ook twee winkels in Tienen en Aarschot. Mestdagh is de grootste franchisenemer van Carrefour in Franstalig België. De groep baat volgens de website 83 Carrefour Market-supermarkten uit, waarvan 52 in eigen beheer.