De hydrolade verovert nu ook Vlaanderen dankzij Simone a Soif! Het Schaarbeekse bedrijf van oprichtster Agnès Bonfond wil een doorbraak forceren met deze nieuwe dorstlesser.
De hydrolade is een dorstlesser die wordt gezien als alternatief voor chemische frisdrank of zoetere sapjes. Een hydrolade dankt zijn naam aan de toevoeging van platenstoom, ook gekend als hydrolaat. Hydrolatie ontstaat door de distillatie van planten tot waterdamp. Daarnaast bevat het drankje water en echte seizoensvruchten en -groenten.
Ecologisch product
Aan de hydrolades van Simone a Soif! worden geen suikers, zoetstoffen, bewaarmiddelen, kleuradditieven of aroma’s toegevoegd. . Daarnaast bevatten ze slechts 12 tot 19 calorieën per 100 ml. Om hun ecologische voetafdruk te beperken werkt Simone a Soif naar eigen zeggen enkel met lokale producten. “Dit betekent dus ook dat zo hyrolade produceren zolang de oogst en de kwaliteit het toelaat. Sommige varianten op de dorstlesser zijn daarom niet het hele jaar beschikbaar”, aldus Bonfond.
Vier smaken
Oprichtster Agnés Bonfond: “we willen met onze hydrolades laten zien dat lekker en gezond prima hand in hand gaan”, luidt het. Momenteel bestaat het assortiment van Simone a Soif! uit vier smaken: appel en geranium, komkommer en munt, aardbei en melisse en peer en strobloem. Een flesje van 33 cl. kost 2 euro.