Glenn Verhasselt uit Itterbeek bij Dilbeek zit op schema om de wedstrijd Eerste kok van België te winnen. De chef-kok van restaurant Sir Kwinten in Lennik drong door tot de finale van de prestigieuze culinaire krachtmeting.
De Eerste kok van België is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de befaamde gastronomische club Prosper Montagné. Volgende week strijdt Verhasselt tegen vier andere koks voor de begeerde titel in 2015. Verhasselt nam twee jaar geleden al deel aan deze competitie en strandde toen op de tweede stek.
Verhasselt moet het op 5 oktober opnemen tegen Fabian Bail, chef van Paul de Pierre in Etikhove, Cédric Gourdin, chef van La Ferme de Grambais in Nijvel, Wim Van Hecke, sous-chef van Fleur de Lin in Zele en Ignace Wattenberge, sous-chef van hostellerie L’Esco in Wetteren. De prijs van Prosper Montagné staat hoog aangeschreven in de culinaire wereld. Jean-Pierre Bruneau van het gelijknamige Brusselse sterrenrestaurant is ambassadeur van de 63ste editie. Peter Goossens zal de de technische jury samenstellen.
Glenn Verhasselt behaalde zijn diploma van kok aan de hotelschool Ter Duynen in Koksijde. Hij was eerder onder meer aan de slag in restaurant ’t Stoveke in Strombeek-Bever bij Grimbergen. Hij leerde daar de kneepjes van sterrenchef Daniël Antuna.