Eraly investeert in de toekomst

Familie EralyDe familie Eraly is in de ruime regio al lang bekend als het gaat om het verzorgen van uitvaarten. Er werd nu zwaar geïnvesteerd in het familiebedrijf en komende dagen wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen.
De inrichting van dat gebouw en de vernieuwde huisstijl vertalen perfect de toekomstvisie van de familie Eraly op het afscheid nemen. “We willen ons de volgende jaren inzetten om afscheid meer bespreekbaar te maken”, zegt Jozef Eraly. “Daarom willen we tijd en ruimte bieden om te rouwen en proberen we nabestaanden op gepaste wijze uit de wind zetten.”

Vrijdagavond 2 oktober zal Minister Koen Geens de nieuwbouw plechtig inhuldigen tijdens de officiële openingsavond exclusief voor genodigden. Zaterdag 3 en zondag 4 oktober kan iedereen gaan kennismaken met deze toch wel bijzondere onderneming. Wie op bezoek wil, moet wel vooraf inschrijven.

De nieuwbouw is de vertaling van een totaal concept waarmee de familie Eraly zich zal profileren in de toekomst. “Met de baseline ‘Familiaal in afscheid & uitvaart’ willen we ons accent op afscheid duidelijk maken”, zegt Jozef Eraly. “In de hele uitwerking van het concept hebben we zo maximaal mogelijk aandacht besteed aan een 360 graden familiale aanpak.”

Het logo bestaat uit drie molens die in beweging zijn. “Die vertalen geboorte, leven en overlijden als deel van ons bestaan. Maar we beseffen als geen ander dat afscheid pijn doet. Oprecht en eervol afscheid nemen, is een eerste en belangrijke stap in een rouwproces. Daarom is er in ons uitvaartcentrum een stille kamer waar enkel naaste familie en vrienden samen met hun overledene kunnen rouwen. Daar krijgen de naasten alle tijd die zij nodig achten om te vertoeven met hun dierbare. er is een belevingsruimte met de meest geavanceerde audiovisuele technieken om tot negentig mensen een geheel persoonlijk en unieke afscheid te bieden.”

Bij gelegenheid van de openingsdagen, zal het uitvaartcentrum eenmalig te bezichtigen zijn. In een persoonlijke audiotour zal Stijn Meuris iedere bezoeker door het hele complex leiden. Je ontdekt de meer dan duizend vierkante meter publieke ruimte en alleen als je dat zelf wil, neemt hij je ook mee naar de backstage van een uitvaartverzorger.

Voor het weekend werden alle burgers van Tremelo, Baal, Keerbergen, Grootlo, Betekom, Begijnendijk, Werchter en Rotselaar al persoonlijk genodigd. Maar iedereen is er van harte welkom, ook inwoners uit andere gemeenten. Registreren kan telefonisch op 016-53.68.55 of surf naar www.nieuwewinderaly.be en kies er een gepast tijdsblok.

Eraly ligt aan de Kruisstraat 169/171 in Tremelo