Vinta Wines brengt wijnliefhebbers samen

VINTA WINESChris Van den Vonder uit  Tielt-Winge start met Vinta Wines. Dat is de eerste erkende NRC- wijncoöperatie in ons land. Kleine en middelgrote wijnboeren krijgen via Vinta Wines een eerlijke prijs voor hun product, wijndrinkers betalen een correcte prijs. Nu al kunnen wijnen gekocht worden op www.vintawines.com, in september komt er een winkel in Hulshout.

“Kleine wijnboeren hebben moeite om te overleven omdat ze, ondanks hun goede kwaliteit, te klein zijn om in de rekken van de supermarktketens te belanden”, zegt Chris Van den Vonder. “Met Vinta Wines willen we hen de kans geven om hun producten aan het grote publiek voor te stellen. Door de tussenhandel uit te schakelen, brengen we de kleine en middelgrote wijnproducenten rechtstreeks in contact met de wijnliefhebbers.”

Ook voor de eindgebruikers is het systeem van een coöperatie interessant. “Als coöperatie hebben wij een sterke onderhandelingspositie bij de aankoop van de wijnen”, zegt Van den Vonder. “Bovendien heeft Vinta Wines een directe controle op de werkwijze van de wijnboeren waardoor we duurzame en eerlijke handel kunnen garanderen.” De aandeelhouder van Vinta Wines genieten van verschillende voordelen zoals interessante kortingen, uitnodigingen voor wijndegustaties en events en hebben uiteraard toegang tot een exclusief aanbod kwaliteitswijnen. Daarnaast hebben de aandeelhouders ook recht op een winstdeling of dividend, afhankelijk van het aandeelhoudersprofiel. Instappen kan al vanaf 100 euro, zonder aankoopverplichting.

De website www.vintawines.com is het kloppend hart van de coöperatie. Er kan een ruim assortiment wijnen besteld kunnen worden. “Op de website is ook informatie te vinden over de verschillende wijnregio’s, wijnhuizen en druivensoorten”, zegt Van den Vonder. “Ook het concept van Vinta Wines en de verschillende aandeelhoudersprofielen worden uitgelegd op onze website.” In september opent de eerste winkel van Vinta Wines in Hulshout.