Personeel Ecowerf weer aan het werk

ecowerf2Zoals verwacht, was de staking bij Ecowerf donderdagochtend achter de rug. Zoals we gisteren meldden, was er woensdagavond al een akkoord tussen directie en vakbonden en dat werd door het personeel aanvaard. Er komt bovendien een werkgroep met afgevaardigden van de werknemers en de bedrijfsleiding. Die zal wekelijks vergaderen om in de gaten te overlopen of alles gebeurt zoals afgesproken.

De staking kwam er nadat er eerder spanningen waren, onder meer over de toestand van de sanitaire installaties. Bovendien waren de jongste tijd de ophaalrondes zwaarder omdat Ecowerf nu ook het afval ophaalt in Tienen en Herent en Landen. Woensdag legden laders en chauffeurs van Ecowerf het werk neer.

Ecowerf zal zaterdag 23 mei een inhaalinzameling organiseren voor het gft in Bertem, Glabbeek, Linter, Zoutleeuw en Tienen sector C. In Begijnendijk is er een inhaalinzameling gepland op woensdag 27 mei voor de huisvuilzakken en op vrijdag 29 mei voor papier-karton. Inwoners van Kortenaken kunnen op woensdag 3 juni eenmalig extra zakken aanbieden naast hun huisvuilcontainer. Inwoners van Huldenberg kunnen zaterdag 30 mei met hun papier en karton terecht op het nieuwe pop-up containerpark aan De Kronkel in Huldenberg. Er is geen inhaalinzameling van pmd. EcoWerf vraagt de inwoners hun pmd-zakken bij te houden tot de volgende inzameldag. Met pmd kan je ook terecht op het containerpark.