Stella Artois zoekt beste tappers

Dario Van der VekenWoensdag 3 juni wordt in brouwerij De Hoorn in Leuven de nationale finale georganiseerd van de Belgian Draughtmasters. Stella Artois gaat met die wedstrijd op zoek naar de beste tappers van het land.

Vlaams-Brabant wordt in de nationale finale vertegenwoordigd door de 22-jarige Dario Van der Veken (foto) uit Lubbeek. Tijdens de Vlaams-Brabantse selecties toonde de tapper van café Plaza zich de beste uit 32 deelnemers. Die moesten allemaal Stella Artois tappen en hun kunde werd door een professionele jury beoordeeld op vijftig criteria.

Samen met Van der Veken mogen nog vier andere tappers uit de provincie deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap in Leuven: Jurgen Bollion van M-café , Kristof Van Camp van Villa Artois, Jan Vandenplas van Louvain Louvain en Tim Neirincks van ’t Archief. Ze nemen het op tegen de finalisten van de andere provincies.

“Het is een hele eer om Vlaams-Brabant te vertegenwoordigen in de Belgische finale”,zegt  Dario Van der Veken. “Allaine Schaiko en Marjolein Geuens hebben de vorige jaren de standaard erg hoog gelegd. Hopelijk kan ik Vlaams-Brabant en misschien zelfs België even sterk op de kaart zetten.”

Wie de nationale finale in Leuven wint, mag ons land op 27 juni vertegenwoordigen op de Wereldfinale in Wimbledon.

Naast de keuze van de jury, wordt ook gepolst naar de keuze van de klant. Tot en met vrijdag 29 mei kan iedereen online of via sms stemmen voor zijn favoriete horecazaak. De horecazaak die op vrijdag 29 mei de meeste unieke stemmen verzameld heeft, mag zijn klanten trakteren op een Stella Artois avond met 5 gratis vaten van 50 liter.