Omzet imec groeide ook in 2014

imec towerDe omzet van het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec groeide in 2014 met negen procent tot 363 miljoen euro.
De 363 miljoen euro omzet omvat de inkomsten uit samenwerkingscontracten met internationale en Vlaamse partners en uit fondsen uit Europese onderzoeksinitiatieven. De inkomsten omvatten ook een jaarlijkse bijdrage van de Vlaamse overheid (in 2014 was dat 48,8 miljoen euro) en een bijdrage van 4,1 miljoen euro van de Nederlandse overheid ter ondersteuning van Holst Centre, een onderzoeksinstituut opgezet in Eindhoven door imec en TNO.
“Ik ben zeer trots dat 2014, het jaar van onze dertigste verjaardag, op veel vlakken een van onze sterkste jaren ooit was,” zegt algemeen directeur Luc Van den hove van imec. “We kunnen een sterke financiële groei voorleggen en we hebben vorig jaar heel wat nieuwe samenwerkingen en inspirerende innovaties aangekondigd. Er was onder meer de doorbraak van onze supplier hub waarbij we een neutraal onderzoeksplatform aanbieden voor de toestel- en materiaalleveranciers voor chipproductie. Hierdoor kunnen ze nauwer samenwerken met de chipfabrikanten en dit al heel vroeg in de ontwikkeling van nieuwe chipproductieprocessen. Een ander hoogtepunt was de samenwerking met Samsung voor draagbare niet-invasieve gezondheidsmonitoring.”
“Maar ook in Vlaanderen scoorden we goed,” zegt Van den hove, “de totale inkomsten uit samenwerkingen met bedrijven in Vlaanderen bedroegen in 2014 109 miljoen euro. We trekken zowel internationale bedrijven aan om hun R&D-vestiging naar Vlaanderen te brengen, we ondersteunen KMO’s bij hun innovatieproces en we hebben grote R&D-samenwerkingen met Vlaamse bedrijven. Zo hebben we bijvoorbeeld een R&D samenwerking rond flexibele RFID’s met het Vlaamse Cartamundi aangekondigd in 2014.”
In 2014 groeide het aantal medewerkers van imec tot 2.188. Momenteel zijn er nog meer dan honderd openstaande vacatures voor zeer uiteenlopende profielen.