Van Lanschot opent kantoor in Leuven

lanschotVan Lanschot Bankiers opent een prestigieus nieuw kantoor in Leuven. Aan het hoofd staan Luc Ruytings en Stefan Germeau; samen hebben ze ruim vijftig jaar bankervaring.

Het nieuwe kantoor huist in de voormalige directeurswoning van de sigarenfabriek Vanderelst aan de Tiensevest. Deze centrale ligging, vlakbij het station van Leuven, verhoogt de bereikbaarheid. Van Lanschot richt zich vanuit dit historische pand immers tot klanten uit zowel Vlaams-Brabant als Waals-Brabant en Brussel.

“We bedienen met ons team maar liefst drie regio’s. En uiteraard speelde Leuven zelf, als universiteits- en ziekenhuisstad, een rol bij onze keuze”, zegt Luc Ruytings.” De stad heeft immers een mooie uitstraling en kan bogen op een steeds internationaler karakter. Bovendien trekt de KU Leuven met zijn spinoffs heel wat ondernemers aan.”

Het kantoor Leuven zal ondersteund worden door een team van specialisten die al naargelang de specifieke wensen of behoeften van de klant worden ingeschakeld. Een team van business professionals houdt zich exclusief bezig met de begeleiding van toekomstige partners bij accountants- of advocatenkantoren. Er is een healthcare specialist die focust op begeleiding van medische beroepen. Het team institutionele adviseurs begeleidt alle verenigingen, vzw’s en lokale overheden. Ten slotte zijn er voor private banking klanten ook wealth structureerders die klanten helpen hun vermogen te structureren en te optimaliseren.