Matrassen voor een perfecte slaap

EQUILIISITE-V2-verdelers_03Equilli is een nieuwe naam in de matrassenmarkt. Het bijzondere is dat de matrassen gemaakt worden door IRISI, een spin-off van de KU Leuven.
Vincent Verhaert, Steven Leuridan en Dorien Van Deun startten het bedrijf IRISI vanuit de afdeling Biomechanica van de KU Leuven. IRISI staat voor “Innovative Research In Sleep Improvement” en doet onderzoek naar technologieën die de slaapkwaliteit kunnen bevorderen. Hiervoor werken zij nauw samen met slaapspecialisten, kinesitherapeuten, ingenieurs en artsen. Aan de basis lag de verwondering van de drie wetenschappers over het gebrek aan wetenschappelijk onderbouwde innovaties en de overdaad aan allerhande beloftes in de matrassector. Hoewel technologie op alle vlakken toeneemt in ons dagelijkse leven, bleef de slaapomgeving relatief onberoerd. Nochtans brengen we ongeveer één derde van onze tijd in de slaapkamer door.
IRISI stelt zich als doel om dit onderzoek ook om te zetten in reële consumentenproducten en -diensten. Een concreet voorbeeld hiervan zijn de Equilli producten en de Personal Sleep Scan. Equilli stelt via een meet-applicatie een matras samen die volledig afgestemd is op de lichaamsbouw van de slaper. Bovendien volgt Equilli ook na de aankoop het slaapcomfort van haar klanten op en engageert het zich om zonder meerkost aanpassingen te doen op basis van feedback van de klant. De samenstelling van de matras kan immers gewijzigd worden, elke matras wordt met de hand vervaardigd.
“Bij Equilli geloven we in de kracht van slaap. Gedreven door onze passie voor slaap, werken we voortdurend aan manieren om de slaapervaring van onze klanten verder te perfectioneren”, zegt Vincent Verhaert.
Equilli kreeg van Unizo nu ook het label ‘Handmade In Belgium’