Station van Leuven krijgt flexibele werkplek

P1120154In de loop van volgend jaar wordt in het station van Leuven een flexibele werkplek geopend. De NMBS werkt daarvoor samen met Regus. Voor wie met de trein reist, wordt het station zo een belangrijke locatie om zaken te doen.

De overeenkomst tussen Regus en de NMBS voorziet in flexibele werkplekken, co-working hubs en vergaderruimtes voor de treinklanten in verschillende Belgische stations. Begin volgend jaar openen de eerste Regus Express business lounges op het Belgische spoorwegnetwerk, er komen er uiteindelijk 21. Het eerste center wordt geïnstalleerd in Luik-Guillemins, in 2015 volgen ook Antwerpen-Centraal, Brugge, Leuven, Sint-Niklaas, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid en Brussel-Luxemburg.

De Regus Express/NMBS-centers omvatten business lounges, vergaderruimtes, high-speed wifi en ondersteunende kantoordiensten. Reizigers kunnen de locaties gebruiken om op enkele meters van het perron hun klanten te ontmoeten of er hun administratie bij te werken. Verder worden de centers uitgerust met alle ondersteunende administratieve diensten voor bijvoorbeeld assistentie bij het uitprinten van documenten tot het boeken van een taxi of restaurant.

“Dankzij deze samenwerking breiden wij ons aanbod voor de klanten uit” zegt Vincent Bourlard, algemeen directeur Stations van de NMBS. “ We bouwen daarmee verder op de transformatie van ons netwerk van spoorwegstations tot locaties waar klanten niet alleen de trein nemen, maar waar ze ook andere mensen kunnen ontmoeten en kunnen werken en zakendoen.”

“Dit nieuwe partnership met de NMBS maakt deel uit van onze strategie om op Europese schaal professionele werkplekken te creëren op drukke locaties onderweg zoals treinstations, luchthavens en tankstations langs de snelwegen”, zegt William Willems, Algemeen Directeur van Regus België en Luxemburg. “Net zoals in Frankrijk en Nederland zullen reizigers voortaan ook in België hun tijd productiever kunnen gebruiken als ze de trein nemen. Deze samenwerking kan hun manier van pendelen en werken behoorlijk veranderen.”