3a60feaf-e2e5-4c86-be29-b101d2c99e24

Chambelland kent groot succes met nieuwe “bak-het-zelf” producten

GENT – De 100% glutenvrije biobakker biedt verschillende meelsoorten, brood- en patisseriemixen aan voor zowel ervaren als startende hobbychefs en -patissiers. Tijdens de laatste maanden bleek de belangstelling voor (glutenvrije en bio-) bakproducten groter dan ooit.

Chambelland, de uit Frankrijk afkomstige 100% glutenvrije biobakker, is in het Belgische straatbeeld al bekend door zijn winkels en eetgelegenheden in Brussel en Gent. Het merk kent ondertussen ook een groeiend succes door een ruim assortiment meelproducten en mixen aan te bieden om thuis je eigen brood en patisserie te bakken. Niet minder dan 55 verschillende winkelpunten verkopen in België de producten van Chambelland.

Arnaud Rasquinet, medevennoot en licentiehouder voor Chambelland in de Benelux, kijkt opgetogen naar de groeiende belangstelling voor het merk. “Onze klanten zijn enorm enthousiast over de kwaliteit van onze meelproducten. Het feit dat ons assortiment bio én glutenvrij is erkennen ze als een absolute troef. Onze producten brengen mensen dichter bij elkaar omdat ze hetzelfde brood en dezelfde taart kunnen delen.”

Controle en kwaliteit

In een wereld waarin de consument steeds vaker op zoek gaat naar veiligheid en kwaliteit, onderscheidt Chambelland zich ook door een rigoureuze controle en beheersing van de productie- en toeleveringsketen, van A tot Z. “Van de rijstvelden waar wij onze rijst halen voor ons rijstmeel tot onze eigen molen en de aanlevering van de producten in de winkels, wij controleren alles heel nauwgezet. En alles blijft binnen ons eigen circuit”, bevestigt Arnaud.

En-én verhaal slaat aan

Eens de consument kennis heeft gemaakt met het gamma, blijft hij onvoorwaardelijk trouw aan het merk. “Veel klanten houden van de afwisseling. Ze gaan bijvoorbeeld eenmaal per week hun eigen brood bakken en de rest van de week brood afhalen in onze verkooppunten”, merkt Arnaud verder op.

Voor ervaren en startende bakkers en patissiers

Het gamma van Chambelland bestaat enerzijds uit glutenvrije meelsoorten om te koken, bakken en banketbakken, maar ook drie Chambelland bereidingen die tot doel hebben onervaren bakkers en beginnelingen complexloos en met succes te leren bakken. De Chambelland meelsoorten en de bereidingen worden steeds verkocht per 1kg in alle Chambelland winkels en ook in de verkooppunten.