Schermafbeelding 2020-09-29 om 10.20.18

Starter van de week: profvoetballer Milicevic opent pizzeria

GENT – Afgelopen zaterdag opende Pizza Factory de deuren voor vrienden en familie. Vanaf 1 oktober kan het publiek er terecht. De gloednieuwe pizzeria in het centrum van Gent is het droomproject van voetballer Danijel Milicevic en goede vriend Nicola Salerno. Ze kiezen voor uitsluitend Italiaanse producten en een origineel concept. “We zijn de eerste pizzeria met een pizza-abonnement.”

Na veel rondreizen en ideeën opdoen, was de tijd rijp voor vrienden Danijel Milicevic en Nicola Salerno om hun wilde droom werkelijkheid te laten worden. Deze week openen ze hun eigen restaurant Pizza Factory in de Vlaanderenstraat. Nog een pizzeria? Hoor ik je al denken. De twee willen zich onderscheiden van de concurrentie door hun unieke concept. “Anders dan andere pizzeria’s gaan wij uit van het all-day principe. Op elk moment van de dag kan je bij ons terecht voor een hapje en een drankje”, legt manager Nicola Salerno uit. De ervaren ondernemer was al het brein achter verschillende projecten. Zo staat ook restaurant Borsalino, eveneens in de Vlaanderenstraat, op zijn naam.

Beperkte kaart

De focus ligt bij Pizza Factory op Italiaanse producten. Zo gebruiken ze voor hun deegbodem 100% Italiaanse Petra bloem. De menukaart houden ze bewust beperkt. Salerno: “We hebben 12 pizza’s op de kaart staan. Die hebben we geperfectioneerd. Het is beter om een perfect beperkt aanbod te brengen, dan een uitgebreide kaart die op niks trekt. Wel hebben we er aan gedacht om onze gerechten voor iedereen open te stellen. We hebben lactosevrije mozzarella, glutenvrij deeg en halal salami.” Ook aan de klanten die liever geen pizza eten werd gedacht. Zo staan er verschillende zelfgemaakte focaccia’s en mozzarella op de menukaart.

Pizza-abonnement voor studenten

In de week richt Pizza Factory zich uiteraard in de eerste plaats op studenten. “We voorzien verse pizza’s, met huisgemaakt deeg, tegen een erg schappelijke prijs.” Uniek is het maandabonnement, gericht op studenten. Voor 32 euro mogen ze gedurende de gehele maand 4 pizza’s naar keuze bestellen. Dit kan één pizza per week zijn, maar ze mogen ook op hetzelfde moment besteld worden. “Om misbruik tegen te gaan werken we op naam. Elke student kan maximum 1 kaart per maand aankopen.”

 

Apero-bar en workshops

“In het weekend zullen we ons meer als apero-bar gaan profileren”, vervolgt Salerno. “Op deze dagen zijn de studenten vaak naar huis en verwachten we een ander soort cliënteel, dat we op geschikte wijze zullen ontvangen. Zo hebben we een uitgebreid aanbod Italiaanse wijnen op de kaart staan.” De zaak heeft een capaciteit van 40 plaatsen binnen en buiten kunnen er nog eens 24 personen zitten. “In de zomer zullen we proberen om een Italiaanse zomervibe te creëren, in de winter gaan we dan weer voor de Italiaanse gezelligheid.”

Het duo wil het concept van pizzeria ook verder uitbreiden en hun klanten een unieke ervaring laten beleven. “We hebben een workshop ruimte die kan ingehuurd worden voor feesten, evenementen of workshops. Onder onze leiding zullen de gasten dan zelf hun pizza’s kunnen maken.”

Uitbreiden naar andere steden

Milicevic en Salerno zien het meteen groots en willen graag snel uitbreiden met hun concept. “We hebben gekozen voor een naam die dat toelaat. Ons pand is nog klein nu, zodat we alles kunnen uittesten. Bij een positieve evaluatie kunnen we beginnen denken aan een uitbreiding. Dat kan in Gent, maar ook in andere steden”, zegt Salerno.

Profvoetballer en ex-Buffalo Milicevic zit momenteel zonder club, nadat zijn contract bij Eupen afliep. Momenteel is hij op zoek naar een nieuwe club. “Dat kan in België zijn, maar ook in het buitenland. Ik bekijk mijn opties nog.”

BRON: Het Laatste Nieuws – Dylan Vermeulen – Foto’s: Instagram