Schermafbeelding 2020-09-07 om 11.37.00

The Hygienic Solutions Group bouwt mee aan het grootste slachthuis in de Caraïben

LOKEREN – The Hygienic Solutions Group biedt oplossingen aan voor het hygiënisch bouwconcept in de voedingsindustrie en retail. Daarnaast ontwikkelt het ook oplossingen voor “clean design” in de life science industrie. De groep heeft in meer dan 99 landen reeds projecten gerealiseerd voor internationale bedrijven zoals o.a. Nestle, Unilever, PepsiCo, Mowi, Cargill, … Ook CB Group, het grootste kipverwerkingsbedrijf in de Caraïben, ging nu met het Lokerse bedrijf in zee voor de realisatie van een nieuwe productiesite ter waarde van 120 miljoen dolar.

Om efficiënter te kunnen groeien investeert CB (Caribean Broilers) Group uit Kingston, Jamaica, 120 miljoen $ in een nieuwe productiesite. Het gaat hiervoor in zee met The Hygienic Solutions Group. Nick Van den Bosschelle, commercieel directeur The Hygienic Solutions Group, vertelt: “Hygiëne, voedselveiligheid en duurzaamheid zijn voor CB belangrijke factoren bij de uitwerking van hun nieuwbouwproject. Door de internationale faam van ons bedrijf werden er snel de eerste contacten gelegd.”

2 miljoen euro omzet

Na een periode van een jaar, waarbij het hygiënisch bouwconcept voor CB uitgewerkt werd, leverden de 4 KMO’s van de The Hygienic Solutions Group (Isokonstrukt, B-Hygienic, PolySto en Puraco) hygiënische bouwoplossingen, zoals wanden, plafonds, aanrijbeveiliging, deuren, ramen en verlichting voor de twee productie-units, labo’s, keukens, personeelsruimtes en kantoren. Het totale project betekent voor de groep een omzet van ca. 2 miljoen Euro.

Lori-Ann Lyn, directeur CB Group: “Een belangrijk argument om voor de The Hygienic Solutions Groep te kiezen was de ervaring en kennis om globaal voedselveilige projecten te realiseren. Daarvoor heeft de groep een gamma van unieke duurzame prefab bouwproducten ontwikkeld gericht op het hygiënisch ontwerp in de voedingsindustrie.”

Tweede contract met Pegasus

Dankzij de lokale reputatie van The Hygienic Solutions Group opgebouwd met het project CB werd kort daarna een nieuw contract afgesloten voor de catering activiteiten van de Pegasus groep die luxehotels uitbaten in Kingston, Jamaica.